Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Banan för Giro d’Italia 2018 visas 29:e november

Rutten för Giro d’Italia 2018 kommer att presenteras den 29:e november i Milano. Detta bekräftas av medieföretaget RCS Sport. Detaljer från den nya bansträckningen har redan läckt, tävlingen ska starta i Jerusalem och den avslutande etappen förväntas vara tilldelad Rom. Enligt en reporter på The Times ska Chris Froome ha visat intresse för att köra tävlingen, senast han gjorde det var 2010, skriver Cyclingnews.

800px-Giro_d'Italia_2017,_dumoulin_pozzovivo_(34766910580)Årets segrare av Giro d’Italia stavas Tom Dumoulin (i rosa). Photo: Filip Bossuyt

Bansträckningen för Giro brukar vanligtvis presenteras i oktober, men efter ett par sena förändringar sköts det hela upp. Tävlingen förväntas inleda i Jerusalem och cyklisterna ska tackla två ytterligare etapper i Israel, för att sedan efter en vilodag fortsätta i Italien. Det är mycket sannolikt att tävlingen kommer att få sin upplösning i Rom, rapporterar Cyclingnews.

Annons

Något som drar extra mycket uppmärksamhet till nästa års event är att Chris Froome, från stjärnstallet Team Sky, ska ha visat intresse. Detta enligt en reporter på The Times. Froome har tidigare uttalat att huvudmålet för 2018 är att knipa en historisk femte seger i Tour de France. Men detta år är tiden mellan de två tävlingarna sex veckor och inte de vanliga fem, vilket får en dubbel att anses som mer trolig. Froome har inte ställt upp i Giro sedan hans jungfruår i Team Sky, 2010. Den gången blev han diskvalificerad efter att vid ett tillfälle ha hållit fast sig i en polismotorcykel.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
TEST: 4 ALL MOUNTAIN-HOJAR – canyon SPECTRAL AL 7.0

Close