Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Tävlingsnytt landsväg

Både Emma och Emilia i allvarliga krascher i helgen

Emilia Fahlins ben är inte så vackra just nu. Men inget verkar vara brutet och snart lär hon vara tillbaka i sadeln. Foto: @emiliafahlin på Twitter
Emilia Fahlins ben är inte så vackra just nu. Men inget verkar vara brutet och snart lär hon vara tillbaka i sadeln. Foto: @emiliafahlin på Twitter

Det blev en dyster helg för våra två stora stjärnor i damklungan. Eländet började redan i lördags på världscupspremiären i Holland där Emilia Fahlin, Wiggle-Honda, kraschade och befarades ha brutit ett nyckelben. Senare under kvällen kunde Emilia lugna oss fans och berättade via sitt Twitterkonto att hon är blåslagen, men nyckelbenen är intakta och det istället var revbenen som tagit den största smällen, vilket tyder på att Emilia troligen snart kan vara uppe i sadeln igen.

Sämre gick det för Emma Johansson, Orica-AIS, under söndagen. När tjejerna började positionera sig inför den stundande spurten kraschade Emma illa och hade inte samma tur som Emilia. Nyckelbenet verkar enligt rapporterna vara av, vilket med största sannolikhet kommer att innebära några veckors uppehåll från cyklingen för Emmas del. Men räkna med att Emma är tillbaka så fort smärtan börjar försvinna. Hon är en riktigt fighter.

Annons

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.