Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Aktuellt

Bäckson satsar på en repris vid duathlon-SM

Foto: Kalle Kemppainen / Svenska Triathlonförbundet
Foto: Kalle Kemppainen / Svenska Triathlonförbundet

 

I helgen är det SM-premiär när SM i duathlon går av stapeln. Fredrik Bäckson som vann seniorklassen förra året, satsar på en favorit i repris.

På söndag är elit, masters, motionärer och barn välkomna till Väsby för att springa – cykla – springa. Bland de startande i herrklassen hittar vi förra årets vinnare Fredrik
Bäckson, som nyligen inledde säsongen med en andraplats i en triathlontävling på Mallorca. Svenska Triathlonförbundet tog ett snack med Fredrik för att kolla läget såhär innan årets första SM.

 

Hej FredBäckströmrik, hur mår du?

-Jag mår väldigt bra, kom nyss tillbaka till Sverige, dels från att ha flyttat tillbaka från Schweiz och dels från Spanien med familjen, där det också blev en del
träning. Det är dock skönt att vara tillbaka lite mer i vardagen och sen att ha börjat jobba igen fast på Umara, så att man får lite stimulering för hjärnan också. 

 

 

Säsongen är igång och förra helgen kom du 2:a på en tävling på Mallorca. Var det ett kvitto på en bra form?

– Det känns otroligt skönt att säsongen är igång. Det är ju den man tränar för, så när den väl kommer så är det nästan som en lättnad! Andraplatsen på Mallorca var nog mer ett kvitto på bra träning, toppformen får komma så småningom. Men att ha öppnat säsongen med en 2:a plats på en stor triathlontävling känns riktigt skönt! 

Annons

Duathlon-SM nästa helg alltså. Du innehar titeln från förra året, hur känns det att vara favorit? 

– Ja duathlon-SM närmar och jag är riktigt taggad! Just duathlon tycker jag är ett riktigt kul tävlingsformat som fler måste upptäcka. Men att jag är favorit? Njae, gillar inte att se mig själv som det riktigt. Men jag ska såklart göra allt för att vinna igen.

Du har två SM-titlar från 2015 – duathlon och medeldistans. Blir det två nya i år?

– Det är mitt mål att försvara de båda gulden. Ett av två huvudmål, det andra är att kvala in till VM i medeldistans vilket blir riktigt spännande, men att försvara mina SM titlar ser jag som ett självklart och kittlande mål.

Vilket är ditt mål med årets säsong?

– Som sagt är mina huvudmål att försvara SM-titlarna men också att kvala in till VM i medeldistansens proffsklass. Om jag inte lyckas med det vill jag köra VM i duathlon, men sen finns det också ett mer hemligt huvudmål i bakhuvudet…

 

Lycka till Fredrik och alla andra som ska springa-cykla-springa in våren på söndag!

 

Källa: Svenska Triathlonförbundet, www.svensktriathlon.org

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Read previous post:
Vinn startplatser till Kronobergstrippeln och Göteborgsgirot

Close