Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Även Vätternrundan i fara, besked 6:e april

Världen över ställs cykellopp in eller flyttas, alltifrån Giro d’Italia till de svenska vårtävlingarna. Det största svenska cykelarrangemanget Vätternrundan som i normalfallet sker i slutet av juni arbetar just nu intensivt utifrån den nuvarande situationen med covid-19.
– Det finns en kritisk tidpunkt för när vi behöver besluta om det går att genomföra loppen, säger Gunilla Brynell-Johansson, vd för Vätternrundan. Som det ser ut just nu räknar vi med att kunna ge våra deltagare besked den 6 april.

Cykelveckan lockar totalt 35 000 deltagare, den kräver flera tusen funktionärer och en omfattande infrastruktur. Det innebär att många förberedelser behöver göras i ett tidigt skede.

– Vi har en ytterst allvarlig situation och människors hälsa går alltid först. Samtidigt vill vi inte ta ett förhastat beslut. Svårigheten för oss, och alla andra, är att ingen just nu vet hur framtiden ser ut, säger Gunilla Brynell-Johansson.

– De senaste dagarna har vi gått igenom alla våra aktiviteter för att se hur länge vi kan avvakta med beställningar och annat. Det handlar om respekt för våra leverantörer och givetvis respekt för våra deltagare. Deltagarna vill veta om loppen blir av eller om de ska avboka boenden och resor.

Annons

Vätternrundans styrelse hade ett extrainsatt styrelsemöte på måndagen och kommer att ha täta styrelsemöten för att följa utvecklingen. Som det ser ut i dagsläget kan Vätternrundan avvakta med ett beslut i ytterligare ett par-tre veckor.

– Det finns en tidpunkt där vi måste bestämma om det går att arrangera Cykelveckans olika lopp, säger Gunilla Brynell-Johansson. Som det ser ut i dag räknar vi med att kunna ge besked om det den 6 april.

– Samtidigt ser vi ju hur situationen ändras från dag till dag, så vi följer givetvis utvecklingen och återkommer med fortlöpande information.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
AFRICA CLASSIC – ETAPPLOPPSÄVENTYR OCH VÄLGÖRENHET I FIN KOMBINATION

Close