Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
MTBMTB tävlingsnyheter

“Att vinna är självklart målet!”

Den svenska långloppsdrottningen Jennie Stenerhag står i år på startlinjen i Cape Epic för femte gången i rad. Efter en tredjeplats 2014 och andraplats 2015 tvingades hon bryta förra årets upplaga på grund av hjärtproblem, men är nu tillbaka. Är 2017 året Jennie får kliva högst upp på pallen? Vi kollade läget med henne ett par dagar innan start!

Jennie Stenerhag tillsammans med lagkamraten Esther Süss i Meerendal CBC. Foto: Craig Kolesky
Jennie Stenerhag tillsammans med lagkamraten Esther Süss i Meerendal CBC. Foto: Craig Kolesky

Hur tycker du att uppladdningen inför loppet har gått?

Uppladdningen har gått riktigt bra och jag tror att jag är i bättre form än jag varit sedan förra årets Epic, så allt är enligt planen!

Förra året tvingades du ju att bryta tävlingen, var det aldrig någon tvekan om att köra igen?

Nej, absolut inte! Jag har kört så många tävlingar sedan jag fick bryta Epic förra året så det finns ingen anledning att hoppa över årets största tävling bara för att jag fick bryta sist.

Hur ser du på årets startfält jämfört med föregående år?

Årets startfält är väldigt tufft, jag skulle säga att det är ungefär lika som förra året, enda skillnaden är att lagen har kastas om lite vilket kommer att göra det väldigt intressant. Jag tror att fältet är lika starkt som förra året.

Har ni något uttalat mål för årets upplaga?

Annons

Att vinna tävlingen är självklart målet! Det är en lång och tuff tävling och mycket kan hända men vi står absolut på startlinjen med inställningen att köra så hårt vi kan och slåss om segern.

Vilka ser du som de största utmanarna?

Jag tror att min tidigare team-partner Robyn De Groot och Sabine Spitz kommer att bli det tuffaste motståndet. Ariane Kleinhans som har vunnit de senaste 3 åren kör nu med en ny partner, Adel Morath, de kommer också att bli farliga.

Cape Epic verkar ju onekligen vara ganska jobbigt, vad är det som gör att du återkommer?

Cape Epic är en otroligt stor utmaning och jag tror att det är den största MTB-tävlingen i världen om man ser på all media som är runtomkring och hur många som är med och kör. Jag gillar utmaningar och att vara en del av ett sådant här evenemang är något väldigt speciellt. Cape Epic går inte att förklara för någon utomstående utan det måste upplevas. Jag tycker om spänningen under månaderna innan tävlingen och utmaningen i att få till träningen rätt för att vara i bästa form just den veckan. Det är mycket som gör att jag kommer tillbaka år efter år.

Vi önskar Jennie och hennes lagkamrat Esther Süss ett stort lycka till och lovar att heja från kontorsstolen!

Läs mer: Calle Friberg inför Cape Epic
Läs mer: Stenerhag vann i Sydafrika
Läs mer: Lindgren till operation efter krasch i Cape Epic

Foto: Craig Kolesky
Foto: Craig Kolesky
Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.