Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Årskrönika över nya cyklar 2018: rose X-LITE 2

X-LITE_2_2261569_I2_17_RGB

En Rose köpt online brukar redan från början vara ett bra köp för den som vill ha en lätt och snabb cykel utan att betala allt för mycket pengar, och men nya X-Lite 2 kan man nog pressa den så kallade pang-per-krona-faktorn ytterligare. 

Den är stöpt i samma form (eller kanske snarare laminerad) som race-hojarna X-Lite CRS och X-lite Team, men med en enklare ­kolfiberkvalitet som på Rose-språk heter T30. Det här gör bland annat att ramvikten går upp lite, men med tanke på att cykeln har en ­angiven ramvikt på 960 gram så är det fortfarande en lättviktare i jämfört med det mesta i samma prisklass. Detta innebär sammantaget att man kan köpa cykeln med en SRAM Force-grupp för under 21 tusen, och i det utförandet väger den under UCI:s viktgräns på 6,8 kilo. Det måste nästan vara någon slags prisrekord när det gäller att ta sig under just den magiska viktgränsen, även om man såklart ska ha på pedaler för att faktiskt kunna cykla på den.

Annons

KLASSISK RACER
X-Lite-serien är cyklar för att åka fort eller tävla på, i klassisk racertradition. Det innebär bland annat en lite mer sportig sittställning, och ett fokus på hög styvhet, låg vikt och köregenskaper som lämpar sig för att rejsa. Alla modellerna kommer också i nuläget med ­ganska ­speciella hjul, under beteckningen Rose RS-1400. Det är lite ovanliga fåglar som orginalhjul på en billigare cykel ­betraktat, eftersom siffran 1400 sjukt nog är antalet gram som de väger. De kanske inte har den bredd som en del andra moderna hjul ståtar med, men efter att ha testat dem tidigare under året garanterar vi att det är ett billigt sätt att få massor av sprätt i benen, och en av ­hemligheterna bakom ­
X-Lite 2:s låga vikt.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Årskrönika över nya cyklar 2018: BIANCHI aria

Close