Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Årskrönika över nya cyklar 2018: BIANCHI aria

Bianchi-Aria-3-4-front

Många nya cyklar som lanserats under säsongen är just aerohojar, men ganska ofta är det ju dyra tävlings­cyklar där redan de billigaste modellerna kostar en smärre förmögenhet.   

Därför känns det spännande när Bianchi nu lanserar Aria, en klart billigare aerocykel i kolfiber, under deras flaggskepp Oltre i dess olika former. Här får man en italiensk aeroracer med passande ­Campagnolo-grupp och semiaerodynamiska hjul för runt 25 tusen, vilket bör locka många som vill lura vinden under sin framfart runt exempelvis Vättern. Cykeln bygger mycket på lärdomar om rörformer från Bianchis proffshojar, men med en enklare kolfiberkonstruktion som ger en ramvikt på runt 1100 gram. Helt okej tycker vi, med tanke på pris och syfte.

Annons

Sittställningen ska vara aggressiv, och Bianchi betonar att cykeln passar sig utmärkt för den växande skara människor som vill slänga på en tempobåge och ställa sig på startlinjen i ett triathlon. Överlag tycker vi det är spännande att man satsar på detta sättet, för i ett land utan höjdmeter att tala om är det klart att det ska finnas hala cyklar i alla prisklasser!

”Här får man en italiensk aeroracer med passande Campagnolo-grupp och semiaerodynamiska hjul för runt 25 tusen, vilket bör locka många.”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Årskrönika över nya cyklar 2018: liv langma

Close