Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Årets sista Swecup Enduro avgjordes i Isaberg

Isaberg fick äran att avsluta årets SWECUP Enduro. Efter 5 deltävlingar skulle nu årets vinnare och bästa enduroåkare koras. Med ett bra startfält i alla klasser och totalt 341 anmälda till tävlingarna. Allra störst var ungdomsklasserna P13-14 och P15-16 med dryga 100 startande tillsammans.

– Det blev ett lyckat arrangemang och kul att vi fick så många åkare till tävlingen, säger Geir-Inge Folkestad som är tävlingsledare för arrangemanget.

Fotograf: Martin Wikestad

Tävlingshelgen i Isaberg började redan på fredag med träning. Då var det lugnare och de som var på plats hade möjlighet att köra lift utan kö och åka så mycket de ville. På lördagens träning kom betydligt mera folk och det var inte lika lätt att hinna med många träningsåk.

På söndagen var det dags för tävling med ungdomsklasserna först ut och nedräkning mot Tävling Herr som startade sist. Det var inget regn och banorna torkade upp något under dagen, så eliten fick bra förhållanden och det gick riktigt snabbt. Många bävade för No Mercy som var avslutningssträckan. I år hade arrangören lagt in några nya kurvor för att få ned hastigheten, men det går fortfarande snabbt och avståndet mellan träden är inte mycket utöver det nödvändiga. Oliwer Kangas tog hem vinsten i Tävling Herr på Isaberg på ett övertygande sätt. I damklassen var det tightare med 3 stycken inom 4 sekunder och Ingun Ståhl som till slut tog hem vinsten.

I anslutning till tävlingsområdet fanns också en minimässa med bl.a Allebike, Eks I Hulared, Husqvarna E-bikes, Racing Bike Sweden och Isaberg själva.

Herr
1. Oliwer Kangas
2. Adam Larsson
3. Filip Fagerberg

Annons

Dam
1. Ingrun Ståhl
2. Lisa Medbo
3. Josefine Björkman

U21 Herr
1. Viggo Karlsson
2. Olle Johnsson
3. Sigsten Johansson

U21 Dam
1. Alma Wiggberg
2. Irma Johansson
3. Elina Davidsson


Alla resultat för tävlingen och serien hittas på www.swemtbgravity.se

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.