Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Bana

Äntligen fick Schlek sin gula tröja

Tour de France 2010 blev en match mellan Andy Schleck och Alberto Contador men efterspelet blev minst sagt långdraget, och i februari 2012, ett och ett halvt år efter målgången i Paris avstängdes Contador för doping. Straffet blev retroaktivt och Contador fråntogs segern i Touren 2010. Segrare blev alltså istället Andy Schleck. Detta är i sig inte någon nyhet, men tisdagen den 29 maj 2012, nästan två år efter tävlingen fick Luxemburgaren Andy Schleck äntligen dra på sig den gula segertröjan och höja armarna mot skyn under en ceremoni i hans hemstad Mondof-les-Bains.

Schleck är naturligtvis glad över att få ta emot tröjan, men anser inte att det förändrar något för honom. “Det är inte som en riktig seger”, sa han på den efterföljande presskonferensen, och fortsätter “Det är inte samma känsla som att få kliva upp på podiet direkt efter tävlingen, men jag är ändå glad att ceremonin höll på en plats där de personer jag ville skulle vara med kunde delta.”

Annons

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.