Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Tävlingsnytt landsväg

Äntligen en svensk seger!

De svenska förstaplatserna på internationella herrlopp duggar inte direkt tätt, men igår fick Jonas Ahlstrand kliva högst upp på pallen efter slutetappen av Tour de l’Eurométropole i Belgiska Doornik.

Jonas kör för det franska stallet Cofidis och har i de lopp han kört i år i första hand fått agera hjälpryttare åt superspurtaren Nacer Bouhanni. I maj vann han förvisso en etapp i Jours de Dunkerque men efter det har det varit ganska motigt. På Velothon Stockholm visade dock Jonas att formen var på rätt väg genom att bli sexa och därmed också bästa svensk och nu vann han alltså i Tour de l’Eurometropole.

Tidigt i loppet gick en utbrytning loss, men belgiska Lotto Soudal var sugna på de bonussekunder som fanns att hämta på slutet och gick därför upp för att hämta in utbrytarna. På den avslutande varvbanan skedde många attacker men ingen av dessa höll. Istället var det Jonas stallkamrater i Cofidis som drog upp spurten när en dryg kilometer återstod. Det verkade vara lite för tidigt, men den duktiga banåkaren Ahlstrand stortrivs i den här typen av högfartsavslutningar och kunde förvalta utgångsläget på bästa sätt. Tvåa blev norrmannen Sondre Holst Egger och trea Raymond Kreder.

Annons

De sista kilometerna av loppet kan du titta på här:

https://www.youtube.com/watch?t=4&v=s63bnI0u6Fc

Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.