Äntligen en seger för Emma

Svenskar utomlands 17 Mar 2013

Emma JohanssonEmma Johansson och det svenska laget gjorde en strålande insats i Frankrike och låg hela tiden långt framme och Emma tog också hand om bergspriset medan Sara Mustonen tog hem spurtpriset.

Fransyskan Audry Cordon (Vienne Futuroscope) gick loss solo, men efter en stark upphämtning kunde Emma köra ikapp Cordon och sedan spurtslå henne. I och med segern i Cholet är Emma obesegrad i den franska vårtävling då hon segrade även 2011, då gick hon själv loss och kunde gå i mål som  ohotad segrare. Förra året stod Emma över den tidiga vårsäsongen på grund av den olycka hon drabbades av, med bland annat brutna nyckelben som följd.

Emma berömde efter tävlingen de unga debuterande tjejerna i laget, ”Det var kul att se hur taggade de yngre tjejerna var och de tog ett steg upp när vi var ute med landslaget. Det var riktigt härligt att stå överst på pallen idag men det var alla tjejer som bidrog till min seger, vi gjorde det tillsammans”. Övriga svenskor var  Hanna Helamb, Sara Mustonen, Alexandra Nessmar, Madelene Olsson, Isabelle Söderberg och Martina Thomasson.

Tävlingen var också avgående sportchefen och förbundskaptenens Madeleine Lindberg-Walls sista tävling, och mycket bättre sätt kan väl knappast en förbundskapten avsluta på. ”Jag kunde inte få ett bättre avslut på mitt jobb som sportchef. Det var fantastiskt att se truppen med så sammanhållning och dessutom med Emma som segrare, jag är mycket nöjd” kommenterar Madeleine Lindberg Wall från Frankrike.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.