Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
CrossMTB

Äntligen en cykelbyxa för tjejer

Craft Glow, en cykelbyxa för tjejer
Det unika hängselsystemet gör att du kan dra ner byxorna utan att behöva ta av dig på överkroppen. En välkommen funktion för alla kissnödiga tjejcyklister.

Äntligen kommer cykelbyxan för tjejer som gör kisspauserna smidigare – och snabbare. Nya Glow bib shorts går att öppna och dra ner utan att du behöver kränga av dig plaggen på överkroppen. Tack vare en smart låsfunktion baktill, med spännen som är enkla att öppna och fästa, blir tjejerna snart lika snabba som killarna under kisspauserna.

”Vi ville ta fram en byxa som man kan dra ner utan att behöva ta av sig ett enda plagg på överkroppen”, säger Malin Caron, designchef på Craft Sportswear.

Inspirationen till fästanordningen hämtade designteamet från hur en sport-bh ofta ser ut, med små krokar till fästen som gör att plagget sitter stadigt samtidigt som det är enkelt att ta på och av. På samma sätt fungerar den nya cykelbyxan.

”En positiv bieffekt är att vi genom fästanordningen också har gett kvinnliga cyklister en möjlighet att justera hur lång man vill att cykelbyxan ska vara baktill, vilket är smidigt eftersom byxan därmed går att ändra beroende på hur lång överkropp man har och hur tight man vill att byxan ska sitta över ryggen”, berättar Malin.

Cykelbyxan har också snöre baktill, precis som på en våtdräkt.

Annons

”Eftersom cykelbyxan alltid sitter kvar runt halsen utvecklade vi ett smidigt sätt att snabbt kunna dra ner bakstycket på cykelbyxan så att det blir enkelt att stänga och snabbt komma iväg på cykeln igen”, menar Malin.

Glow bib shorts är utrustad med Craft Sportswear bästa pad; infinite pad. Dessutom har Glow bib shorts reflekterande detaljer och sömmar längs utsidan på bensluten, och många små gripper dots på insidan som håller byxan på plats under utmanande cykelpass.

Glow bib shorts finns i butik från mitten av mars. Rek pris är 1300 kr.

craft_glow_dubbel_1640

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Klä dig för vintercykling

Close