Annie Söderberg blir ny förbundskapten för MTB-landslaget

MTB tävlingsnyheter 20 Jan 2017

Det är sedan tidigare klart att Anders Ljungblad efter en mycket lyckad tid med tolv mästerskapsmedaljer lämnar över sin roll som förbundskapten för det svenska mountainbikelandslaget, och tar en roll som tränare på cykelgymnasiet i Skara. Nu står det klart vem som blir hans ersättare.

Det blir Annie Söderberg från Örebro som tar över förbundskaptensrollen. Hon har funnits inom sporten i nitton år – som aktiv, tränare och ledare. Hon har tävlat inom nästan samtliga discipliner, utbildat sig till tränare vid Örebro Universitet och studerat KBT-elitidrott genom RF, GIH och SISU. Som idrottspsykologisk rådgivare har hon också arbetat med landslagsaktiva inom andra idrotter. Söderberg har redan varit landslagsledare vid stora mästerskap och världscuper.

“Min erfarenhet av arbete inom elitidrotten har gjort mig beredd att möta det mesta. Jag kommer att arbeta för att skapa ett starkt team av kompetenta och kompletterande förmågor kring landslagsverksamheten. Det är en sann glädje att nu leda de aktiva som förbundskapten”, säger Annie Söderberg i ett pressmeddelande från SCF.

Läs mer: Veckans träningspass – Dantes 15
Läs mer: Arkiv: Rissveds inför 2014 – “OS-medalj vore nåt!”

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.