Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
LandsvägTävlingsnytt landsväg

Anna Beck världsmästare i tempo under Paracykel-VM

Anna Beck, Skoghalls CK under tempo-VM 2018, fotograf: Karl Nilsson.

Paracykellandslaget inledde VM med ett guld i tempo genom Anna Beck, Skoghalls CK. Anna Beck, Skoghalls CK som tävlar i klassen WC3, har haft en stark tävlingssäsong där ett av de stora målen har varit just tempo-VM.
– Det känns så bra, det var mitt stora mål den här säsongen och så gick det vägen, säger Anna Beck efter segern.

Damernas tempolopp kördes på en 13,6 kilometer lång bana som visade sig passa Anna bra. Hon gjorde ett stabilt lopp och körde såpass fort att hon med en kilometer kvar till mål hade kört ifatt de två cyklisterna som startade framför henne.

–  Jag orkade hålla koncentrationen och ett bra tryck hela vägen. Jag hade helt enkelt en bra känsla loppet igenom, säger Anna Beck.

Anna tog en övertygande seger med 1 minut till godo till tyskan Denise Schindler och bromsmedaljer gick till amerikanskan Jamie Whitmore.

Annons

– Hon har gjort ett väldigt bra lopp och kört starkt hela loppet igenom, säger förbundskapten Michael Lindgren och fortsätter,
– Vad ska man säga, det är otroligt och fantastiskt. Det var Annas största mål under mästerskapet att vinna tempo och så gör hon det! Så det känns jättekul, avslutar Michael.

Senare i eftermiddag med start 16:53 kommer vi ha Henrik Marvig på startlinjen för sitt tempolopp i klass MC3 och 17:15 kör Louise Jannering/Anna Svärdström i tandemklassen.

Resultat hittar du här.

Tags : anna beck

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
VAD SKA DU ÄTA INNAN EN MTB-TÄVLING?

Close