Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
MTB

ALLIANSLOPPET SATSAR PÅ NYTT LÅNGLOPP I MTB

18057202_1908668002723101_6082820301771597865_n

Under fem dagar i slutet på augusti är Trollhättan ett myller av konditionsidrottande, med flera olika slags lopp i bland annat löpning och rullskidor. Det mest kända är kanske det långa rullskidloppet, som också är världens största i sitt slag. I år tillkommer det dock ett nytt lopp i det sprakande programmet, och det är inget mindre än ett långlopp i MTB över 62 eller 31 km (ett eller två varv på banan). Av informationen vi fått ta del av har man inte bara lyckats locka till sig ett ganska starkt startfält av riktigt snabba cyklister, utan man verkar också ha en väldigt bra och genomtänkt bana i och omkring de natursköna delarna av Trollhättan.

Mycket singletrack

Banchefen Ralph Borman utlovar en varierande och rolig bana med mycket singletrack, som med sina 800 höjdmeter på hela distansen också komma göra cyklisterna ordentligt trötta: ”Vi har bara fått lovord från dem som har provat banan, och det är oerhört vackra områden vi kör i”, säger han. Ett av de mest spektakulära vyerna som väntar cyklisterna är över fallområdet i Trollhättan, där också varvningen är belägen.

Bredden är viktig

Första året hoppas man på att få 400 startande, och på sikt tror Ralph att man kan växa till det dubbla utan att det blir för trångt på banan. Det ska vara en tävling som passar alla, men man har också ganska generöst med prispengar vilket borgar för att många snabba kommer dyka upp. ”Vi vill att det ska vara en tävling för motionärerna, men vi vill också krydda det med den svenska eliten”, säger Ralph.

Annons

Ett annat roligt initiativ är att man också satsar på välgörenhet, genom att några olika profiler tävlar mot varandra för att samla in pengar. En av dem är Jonas Kruse från TV-sporten, som verkar taggad inför sitt första långlopp på mountainbike. Vi på Svenska Cycling Plus gläds åt att det nu finns ännu ett lopp för alla oss som gillar att cykla stig i vacker natur. 27:e augusti smäller det första gången för Alliansloppet.

 

 

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Cykeltest: SPECIALIZED STUMPJUMPER FSR COMP 6FATTIE – GER VINGAR NEDFÖR

Close