Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Landsväg

Allan Johansen blir ny sportchef i Concordia

Allan Johansen slutade som proffscyklist 2009 och har efter det ändrat sitt liv. Han startade eget och har jobbat med coachning och motivationskurser inom flera inriktningar, från företagsledningar till missbrukare. Men den 1 november var Allan Johansen tillbaka i cykelvärlden, som ny sportchef i storsatsande Team Concordia Forsikring Himmerland, som har som målsättning att bli Skandinaviens nya topplag.

Skiften från att driva egen firma till att bli sportchef för ett cykellag beskriver Allan så här: ”Det är en spännande uppgift som jag inte gärna vill gå miste om. När jag fick förslaget presenterat för mig stod det ganska klart för mig att det krävdes någon med mina erfarenheter för att ro detta i land – och det finns det ju inte – med all respekt – inte så många av i Danmark. Jag har varit utanför cykelsporten under några år och flera av cyklisterna i laget kände jag inte till. Men när jag tittar på vilka cyklister som vi har kontrakterat till nästa år så finns det inte något tvivel om att det är ett riktigt starkt manskap som jag har att jobba med. Det är en bra blandning av unga talanger och starka, rutinerade cyklister med internationell erfarenhet.”

Allan är redan lång kommen med planeringen inför nästa säsong, där fokus kommer ligga på flera UCI-tävlingar, vilket hänger samman med en ny sponsor till laget, vilket gör att laget byter namn till Concordia Forsikring Riwal.

Annons

Cyklingen har länge legat kvar i samma spår. Men det kommer nu att ändras. Tiden är förbi när det bara handlade om att trampa i sex timmar varje dag och hoppas att resultaten skulle komma av sig själv. ”Nu handlar det om målfokuserad träning, mental träning och kostvägledning”, berättar Allan.
Bland nyheterna för cyklisterna som Allan inför blir en wattmätare på varje cykel och ett spännande edb-system – så att Allan hemifrån hela tiden kan övervaka enskilda cyklisters data och få en översikt över hur de tränar.

Det skall bli spännande och se vad som händer i det danska laget där vi bland annat har bröderna Christopher och Michael Stevenson, Lukas Persson, Mats Andersson, och Lars Andersson.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.