Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
MTB

Alexandra och Bleckur snabbast på Ränneslätt

Det som många trodde skulle bli en lerfest utan dess like skulle visa sig bli en relativt torr historia ändå. Den sista veckan hade stora mängder regn fallit över Eksjö med omnejd och ett ordenligt åskväder på lördagen gjorde inte förutsättningarna bättre. Men stora delar av skogarna på Ränneslätt består av sandjord som klarar enorma mängder vatten, och det blev inte så farligt blött för åkarna.

I damklassen kunde såväl arrangörer som deltagarna glädjas åt ett celebert besök. På startlinjen stod nämligen OS-sexan och världsstjärnan Alexandra Engen. Att Alexandra skulle ta hem tävlingen var det nog få som tvekade på, även om speakern Oskar Ekstam försökte bygga upp en viss spänning inför starten. Alexandra tog täten i damklassen direkt och drygade sedan bara ut den under loppet, även om hon släppte av lite på farten sista milen och tappade några sekunder. Marginalen till tvåa Felica Ferner skrevs till stut till exakt fem minuter. Trea blev Emmy Thelberg ytterligare nästan 3 minuter efter. Emmy drygar därmed ut sin ledning i cupen och har nu 25 poängs försprång mot Martina Thomasson som är närmast efter.

Om det var stora differenser och en klar favorit inför start så var det desto mer ovisst i herrklassen.  Calle Friberg och Fredrik Eriksson hade åkt till Sydafrika för att köra marathon-VM medan Magnus Darvell och Matthias Wengelin valde landsvägs-SM, därmed saknades många av de som normalt brukar ligga med i täten. Vid skidstugan efter drygt halva loppet var det istället åtta cyklister som låg med i täten, även om det fanns små luckor i ledet. Men efter den långa och alltid blöta och sugande stigningen efter skidstugan kunde Lars Bleckur, Mikael Flockhart, Axel Lind och Mattias Nilsson få en lucka till de bakomvarande. Med runt en mil kvar fick sedan även Mattias ge sig och in i Vattenparken, där målet ligger, var det Bleckur som anförde trion. Axel Lind fick släppa någon sekund och in i den sista snäva kurvan hade Bleckur kommandot och kunde hålla undan hela vägen in i mål och även om Flockhart noterades för en tid på samma sekund var segern klar.

”Det är ett svårt upplopp att köra om på”, konstaterade Flockhart efter målgång. Är man bakom i den sista snäva kurvan är det riktigt svårt att komma om. Upploppet går uppför och i en lång vänstersväng och för att komma om måste man hålla ytterspår och vara betydligt starkare än sin motståndare.

I den totala cupen behåller Fredrik Eriksson ledningen, men avståndet bakom krympte betänkligt och andra platsen hålls nu av Daniel Brengdahl som var 5:a på Ränneslätt följd av Bleckur.

Allt om MTB:s bilder från loppet hittar du genom att klicka här.

Resultat Damer Elit

1

Alexandra Engen Jönköping CK/GHOST Factory Racing Team

3:14:30

2

Felicia Ferner Borlänge CK

3:19:30

3

Emmy Thelberg Härnösand CK

3:22:22

4

Martina Thomasson Borås CA

3:27:33

Annons

5

Ivanda Eiduka Kvänum IF

3:32:17

Resultat Herrar Elit

1

Lars Bleckur Cykloteket Racing Team

2:50:55

2

Mikael Flockhart Team Corratec Sweden

2:50:55

3

Axel Lindh SCS Racingteam CK

2:50:59

4

Mattias Nilsson Team Kalas Merida

2:52:17

5

Daniel Brengdahl Ck Hymer

2:53:22

 

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Michael Olsson försvarade sin tröja

Close