Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Svenskar utomlands

Ahlstrand vann den andra etappen i Circuit Cycliste Sarthe

Jonas Ahlstrand“Äntligen! Det kändes riktig bra. Avslutningen var riktigt snabb med en utförsspurt!” Det råder ingen tvekan om att Jonas Ahlstrand är i toppform inför årets cykelsäsong. Efter en fin placering igår, där hans position inför spurten inte var optimal fick han idag till det riktigt bra och kunde därmed ta hem sin första professionella seger.

Så här berättar Jonas själv om upplösningen och den första stora segern i karriären:

“Laget hade gjort ett utmärkt jobb och sett till att jag hade en perfekt position i täten med tre kilometer kvar. Därifrån följde jag bara med tåget från FDJ. Det var en rätt teknisk avslutning och de var rätt många så jag hängde på och ut ur den sista rondellen låg jag på runt sjätte plats. Vi låg på runt 60 km/h och jag visste att om jag kom bakifrån med fart skulle de inte kunna svara och passera mig.”

“Med 300 meter kvar gick jag ut på insidan och gav allt. Jag hade goda förhoppningar om min kapacitet och kände mig pigg efter gårdagens etapp, så vi visste att det har var en bra chans. Laget jobbade utmärkt och det känns så underbart att äntligen få en seger!”

“Jag har jobbat hårt tillsammans med tränarna i vinter för att förbättra min styrka och explosivitet samtidigt som vi lagt upp en taktik som skulle se till att jag var pigg mot slutet av loppet. Att få vinna loppet är en skön belöning för att det slit som jag gått igenom och jag vill verkligen tacka laget för att de trott på mig och hjälpt mig att ta mig hit.”

Sportchefen Christian Guiberteau är naturligtvis stolt över både Jonas och laget: “Vår plan för dagen liknande den för gårdagen. Vi skulle fokusera på att ge Tobias Ludvigsson en så bra resa som möjligt och samtidigt se till att Jonas låg bra till inför spurten. Han visade upp ett lugn och höll sin plats på hjulet och tajmade sedan sin spurt perfekt”.

Annons

“Tävlingen är långt ifrån slut i och med detta. Redan i eftermiddag körs en tempoetapp och efter det får vi se hur grabbarna ligger till och hur vår plan för fortsättningen blir”, avslutar Guiberteau.

Ludvigsson spurtade in tillsammans med klungan på en 26:e plats.

Totalt efter 2 etapper ligger Ahlstrand på en fjärdeplats, 6 sekunder efter, medan Ludvigsson återfinns på plats 24, 12 sekunder efter.

 

2 kommentarer

  1. Kul för Jonas med en första stor seger!
    Har ni fått någon planering från Jonas om hur planeringen är inför säsongen, ffa de stora etapploppen. Hörde ngt om Vueltan?

    1. Nej, det har vi inte fått. Men han lär ju stärkt sina chanser att få köra någon/några av de stora etapploppen med den här inledningen på säsongen.

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Ny amerikansk sportdryck på svenska marknaden

Close