Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Landsväg

4 juli avgörs kortbane-SM i centrala Borås

Foto: Niklas Wallner
Foto: Niklas Wallner

Tisdag den 4 juli ska kortbane-SM avgöras i centrala Borås. Under 50 minuter + tre varv på en 1500 meter lång bana kommer Sveriges herr- och damelit att göra upp om medaljerna. 

Tävlingen är en del av den årliga SM-veckan och du kommer kunna följa de live på SVT 1 och SVT play med Isabelle Söderberg som expertkommentator, se svt sändningsschema här.

Några att hålla koll på är regerande svenska mästarna Alexander Wetterhall, tävlandes för Tre Berg Cykelklubb och Sara Mustonen, Team Crescent D.A.R.E Staffanstorp CK. Silvermedaljörerna från förra året Jeanette Arbjörk, Mölndals Cykelklubb och Johan Svensson, CK Bure är några revanschsugna själar som kommer göra allt de kan för att få kliva högst upp på pallen.

När: Tisdag 4 juli 2017

första start: damelit 12:10, herrelit: 14:20

Var: start och mål på Sven Eriksonsgatan i centrala Borås

Annons

Så fungerar det:

SM kortdistans eller kortbane-SM som man enkelt kan förklara det är en landsvägstävling som körs på en trafikfri varvbana. Varvet ska vara på 2-6 kilometer och gärna innehålla mycket svängar. Den korta distansen gör också så att tävlingen blir väldigt fart- och actionfylld, tävlingsformen gynnar tekniska och spurtstarka cyklister. Tävlingsgrenen är mycket publikvän­lig eftersom de korta varven gör att åskådarna lätt kan följa cyklisterna under loppets gång.

Se även:
Inbjudan
SVT play sändning 2016

Varför inte ta chansen att uppleva lite spännande racing på plats i ett somrigt Borås!

Tags : sm

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Kim Magnusson svensk mästare i linjelopp 2017

Close