Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Övrigt

Nu byggs Nordens bästa cykeldestination

Utsikten från toppen av Bjärehalvön och Hallandsåsen slår det mesta.
Utsikten från toppen av Bjärehalvön och Hallandsåsen slår det mesta.

Tennisen har länge spelat en central roll för Båstad. Men nu kommer vill man även att Båstad ska bli guldstjärnan på cykelkartan. Båstad och Scandinavian Resort satsar nu på att göra Bjärehalvön till Nordens bästa cykeldestination för landsvägscyklister.

I ett samarbete mellan Scandinavian Resort och Cykelklubben Bure har 10-talet cykelrutter för alla smaker tagits fram. Rutterna har olika svårighetsgrad och längder upp till 150 km. Den mest utmanande är ”Väggen”, en 93 km lång smärta med nästan 1 300 höjdmeter och 12%-iga lutningar! Mer njutbar är ”Lilla Bjärerundan” på 35 km som löper längs med havet och i böljande jordbruks-landskap.

_DSC5374-2”Vi har ambitionen att, precis som Mallorca, bli ett cykelparadis och vi har alla möjligheter att lyckas. På Bjäre­halvön kan vi erbjuda en mängd säkra, bilfria småvägar i ett hänförande landskap med allt från böljande rapsfält och bokskog till fantastiska vyer över hav och strand. Det gynnsamma klimatet och Hallandsåsens utmanande backar gör träningsförhållandena klart jämförbara med vad du hittar på Mallorca eller i Alperna. Mellan tränings­passen njuter du av god mat och avkopplande SPA på våra hotell”, menar Jonas Olsson, försäljnings- och mark­nadschef på Scandinavian Resort.

_DSC5411-2Cyklisterna kommer att erbjudas detaljerade kartor över vägnätet och alla cykelrutter. På hotellen byggs låsbara förvaringsrum för cyklar och möjligheter till service och mekning. Det finns även cyklar för uthyrning.

Annons

LÄS MER: 60 sekunders killer-intervaller

”Vi ser att intresset för cykling växer lavinartat och vi tror att Båstad och Bjärehalvön verkligen kan ta rollen som den största cykeldestinationen i Norden. Vi välkomnar denna satsning som går hand i hand med den kraftigt utbyggda hotellkapaciteten i kommunen. Tillsammans med den nyinvigda Kattegattleden gör detta oss till ett ännu attraktivare resmål för den aktiva människan”, säger Karin Bengtsson, VD för Båstads Turism & Näringsliv.

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Lite udda tips för att slippa få hojen stulen

Close