Kessiakoff sadlar om

Landsväg 18 Mar 2015

kessiakoffVelothon Stockholm gör en klassvärvning. Den tidigare proffscyklisten Fredrik Kessiakoff blir banansvarig för tävlingen den 13 september. Kessiakoff avslutade sin karriär som cyklist så sent som i höstas – nu tar han sats mot nya utmaningar.

”När jag fick chansen att vara med och arrangera en ny cykeltävling av den här storleken var det omöjligt att tacka nej. I Velothon Stockholm kommer proffs och tusentals cykelfantaster tävla på samma bana. Det är speciellt och häftigt. Sverige och Stockholm har verkligen saknat ett lopp som Velothon Stockolm”, säger Kessiakoff.
Kessiakoff vann svenska folkets cykelhjärta när han under sommaren 2012 bjöd på en nervkittlande kamp om bergspristävlingen i Tour de France. Han och Sven-Åke Nilsson är de enda svenskarna som burit den rödprickiga bergatröjan. Fredrik Kessiakoff har dessutom vunnit en etappseger i Vuelta a España, hela Österrike runt och flera SM-guld i mountainbike.

”Jag tar med mig min erfarenhet från proffsvärlden in i Velothon Stockholm. Ambitionen är att skapa den häftigaste och säkraste landsvägscykeltävlingen Sverige någonsin har haft att erbjuda”, berättar han.

“Vägarna söder om Stockholm är tillräckligt bra för att bli proffs på”
Förutom att Kessiakoff har en gedigen cykelbakgrund är han dessutom uppvuxen i Stockholm och Nacka. Något som gör hans engagemang i Velothon Stockholm extra speciellt. Start och målgång sker i Stockholms innerstad – och en del av bansträckningen går just igenom Nacka.
”Det känns extra roligt att få bjuda både proffsen och cykelentusiasterna att köra på mina hemmavägar. Vägarna söder om Stockholm är ju faktiskt tillräckligt bra för att kunna bli proffs”, avslutar han.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.