Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
MTB

Hemmaseger i 1572 MTB Challenge Motala

Idag avgjordes för första gången 1572 MTB Challenge Motala. Ett långlopp på 65 km med start och mål vid folkets park i Motala.

Banan är lättåkt och har en hel del likheter med Cykelvasan. Den går till största del på grus- och asfalt men har även en del fina stigar.

I startfållan fanns ett stort antal hemmaåkare vilket också märktes ute på banan. Inledningsvis var det hyfsat avvaktande i klungan men så småningom drog Johan Landström, en av förhandsfavoriterna iväg och fick en lucka. Motalacyklisterna körde taktiskt och den jagande klungan kom aldrig ikapp. Mikael Flockhart knep andraplatsen och Dennis Wahlqvist tog den sista pallplatsen. Första bergspriset togs av hemmaåkaren Jesper Dahlström och det andra av segraren. I damklassen som endast lockade tre startande var det Åsa Erlandsson som tog hem guldpengen med över 20 minuters marginal till tvåan Sara Berg. Trea blev Ulrika Wånggren.

Resultat 1572 MTB Challenge Motala
1572 MTB Challenge MotalaHerrar Elit
1. Johan Lanström, 2.00.32
2. Mikael Flockhart, 2.03.12
3. Dennis Wahlqvist, 2.03.18
4. Jesper Dahlström, 2.03.46
5. Fredrik Berg, 2.04.24

Annons

1572 MTB Challenge Motala

Damer Elit
1. Åsa Erlandsson, 2.19.32
2. Sara Berg, 2.42.24
3. Ulrika Wånggren, 2.44.14

Jesper Andersson
Jesper ”Jeppman” Andersson är en elitsatsande cyklist tävlandes för Cykelhuset i Upplands Väsby med Knivsta CK som klubbtillhörighet. Helst av allt susar fram i full fart på sin mountainbike. Han är en idéspruta utan dess like och kombinationen av för mycket energi och tokiga idéer gör att han har många järn i elden. När han inte cyklar spenderar han mycket tid med att nörda ner sig i diverse intressen så som fotografering, kaffe och gud vet vad!

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Klassisk musikvideo

Close