Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
MTB

1572 MTB Challenge – Nytt långlopp i Motala

Motala, Sveriges cykelstad, saknar ett mountainbikelopp trots att en stor del av den allt snabbare växande gruppen av svenska och internationella elitåkare och motionärer skulle uppskatta ett lopp nära Vättern, sjön många av dem har en alldeles speciell relation till. Framgångssagan Cykelvasan är ett levande exempel på hur ett modernt långlopp i mountainbike ska arrangeras. En välorganiserad organisation, en cykelvänlig bana där både motionärer och elit trivs, men framförallt en unik attraktion i form av närheten till Vasaloppet och dess världskända arrangemang.

“Vår ambition med 1572 MTB Challenge, Motala är att skapa ett arrangemang som går ett steg längre. Istället för att fokusera på en historisk tradition, en plats eller ett evenemang, vill vi fokusera på att deltagare, sponsorer, utställare, publik och övriga samarbetspartners blir sedda som individer där samhörighet och glädje blandas med kittlande utmaningar och upplevelser att bära med sig länge Att vi dessutom ger dem en unik bana där Motalas vackra omgivningar lyfts fram och ett tävlingscentrum långt utöver det vanliga gör att vi hoppas kunna utveckla loppet till ett årligt återkommande och välkommet evenemang i idrottssverige”, berättar tävlingsledaren Anders Öhrström.

Loppet körs lördagen den 2 augusti 2014 med start och mål vid Folkets park i Motala. Bansträckningen ska vara gjord för att passa alla nivåer av tekniskt kunnande, har utmanande backar, vackra slingor på smala skogsvägar, slingrande stigar och sträckor av asfalt för återhämtning. Vid Övralid där loppets största depå kommer att vara placerad kommer man även att bygga mindre tekniska partier som utmanar cyklisterna, men även lockar åskådare som får ta del av elitens fantastiska åkskicklighet.

Vid Övralidsbacken kommer ett ”mini Tour de France” att skapas, där både cyklister och publik bjuds inte bara på cykel när det är som mest spännande, utan även cafévagnar och utställares produkter. Allt inramat av portaler, flaggor, flaggspel, banderoller, musik, speakers och mycket annat som förhöjer känslan av att befinna sig mitt i ett internationellt välkänt idrottsarrangemang. Dessutom kommer Verner von Heidenstams gestalt röra sig i backen för att ge en extra skjuts åt åkare och publik.

Annons

Det låter onekligen som att arrangörerna har något riktigt trevligt och ambitiöst på gång. Se bara vilken läcker reklamfilm de skapat.

2 kommentarer

  1. Innebär bana för alla nivåer av tekniskt kunnande att det kommer finnas A, B och C linjer med olika svårighetsgrad?

  2. Hejsan Anna, Kul att du är intresserad av att få veta lite mer om loppet. Banan är medvetet lagd på fina böljande stigar, skogsvägar, grusvägar och en del asfalt, för att ge alla en chans att njuta av den mtb som gör att så många fastnat för sporten. De mer tekniskt kunniga utmanas med möjligheten att i hög fart ta sig igenom de partier som de lite mindre erfarna behöver ta det lite lugnare igenom. Känslan av att i 50 kilometer i timmen svepa fram på en slingrande singeltrail är magisk!För de som verkligen söker lopp där tekniska kvaliteter i låg och hög fart krävs, kan XC-cupen vara en spännande utmaning. Välkommen till Motala och loppet den 2a augusti!

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
GP-Cupen drar vidare till Motala

Close