Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
FaktaÖvrigt

Från Oslo till Malmö på 29 timmar för Cancerforskningen

Cancerfonden

På fredag morgon den 9 augusti sätter sig ca 100 cyklister från Oslo och Malmö för att på 29 timmar cykla 65 mil – non-stop från Oslo till Malmö – till förmån för Cancerfonden. Mellan klockan 11 och 13 på lördagen beräknar man att rulla in i Malmö där köpcentret Entré tar emot de tappra cyklisterna. Projektet heter helt enkelt Oslo-Malmö 2013 och målet för satsningen är att samla in 100 000 kronor till Cancerfonden.

Marina Svensson har, liksom de flesta andra deltagare, tidigare ”bara” cyklat 30 mil som längst, d.v.s. Vätternrundan.

”Det var en kompis som fick mig att gå med. När hon berättade om projektet lät det förstås väldigt attraktivt med utmaningen att cykla en så lång sträcka, men det var också lockande att få förena nytta med nöje på det här sättet. Jag tror att jag har ca 500 mil i benen inför loppet. Samtidigt vet jag att en stor del av det som krävs inte sitter i benen, utan i huvudet.”

”Vi har lovat varandra att vara så positiva och peppande vi bara kan, särskilt när det börjar bli tufft, vilket kan inträffa när som helst egentligen, men kanske särskilt mellan klockan 23 på kvällen och klockan 3 på morgonen när man är som tröttast.”

Annons

”Jag kommer naturligtvis att vara väldigt stolt när jag går i mål, samtidigt vet jag ju när jag startar att hur jobbigt det än blir så är det över om 30 timmar. Då kommer jag att vara trött och sliten, men jag kommer att vara i mål och kan vila ut. Så är det inte för många cancerpatienter. Många vet inte alls hur deras liv kommer att se ut om 30 timmar. Detta är en tanke som ger mig kraft och motivation att kämpa hela sträckan.”

Den som vill kan enkelt vara med och stötta projekt och ge till Cancerfonden. Genom att sms:a BESEGRA 7058 till nummer 72988 skänker du 50 kronor till insamlingen. Gåvan går oavkortat till Cancerfonden. Om du skriver in ditt namn efter insamlingens id-nummer kommer det att synas på gåvan, annars presenteras din gåva som ”anonym”. Här kan du se hur det går för insamlingen: Cancerfondens hemsida

 

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.