Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
MTBMTB tävlingsnyheter

Jolanda Neff till Trek

Jolanda Neff med sin nya hoj.

Världscupvinnaren och före detta världsmästarinnan Jolanda Neff är en av de allra starkast lysande stjärnorna inom cykel generellt, och hon har nu skrivit på ett kontrakt för Trek Factory Racing XC. Neff har varit en av dominanterna de senaste världscup-säsongerna, och har redan hunnit vinna cupen tre gånger trots att hon inte hunnit fylla mer än 25 år. Fokus kommer även framöver ligga på MTB, men man kommer också få se henna göra utvalda framträdanden i bland annat hårdsatsande nya landsvägslaget Trek-Segafredo i Women’s WorldTour.

”Jag är extremt glad över att bli en del av Trek-familjen”, berättar hon. ”Jag älskar Trek som märke och jag känner passion inför deras filosofi kring att bygga starka damprogram bredvid sina herrlag. Det är också väldigt trevligt att jag kommer kunna tävla i MTB, CX och landsväg i samma familj av lag. Det har varit en livslång dröm att kunna tävla på den högsta nivån med de snabbaste cyklarna i flera discipliner, och jag har hittat den perfekta partnern.”

Annons

En reflektion från redaktionen på Allt om MTB är att det är bra att en av sportens största inte kommer riskera att vara begränsad av materialet, för under flera år körde Jolanda Neff i lag som inte verkade ha tillgång till en beprövad heldämpad XC-hoj. I början av sommaren dök en ny prototyp upp i hennes förra lag och hon har setts på prototyper även i sitt förrförra lag. Men vi skulle inte bli förvånade om kontinuerlig tillgång till en beprövad heldämpad XC-hoj hade gjort att Neffs meritlista från de senaste säsongerna sett ännu mer imponerande ut, med dagens supertekniska XC-banor. Men samtidigt är det många av toppdamerna som verkar föredra en hardtail eller softtail framför en heldämpad, och det är möjligt att det blir Procaliber som blir Neffs vinnarvapen under säsongen. För vinster räknar vi kallt med att det blir från den flygande schweiziskan.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.