Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus

Med blicken mot Worldtour 2017

Det har varit ett spännande cykelår med OS i Rio som grädde på moset. Det har skett flera ändringar inom worldtour-lagen och några av de bästa cyklisterna har antingen bytt lag eller avslutat sina karriärer. Det ser ut som att säsongen 2017 verkligen har alla möjligheter att bjuda på något extra.

Det har varit stort tumult runt world tour-lagen under året. UCI har bestämt att endast 16 lag ska delta i world touren från och med 2018, vilket är två mindre än år 2017 upplaga. 18 lag har bekräftat att de har fått sina licenser, 16 lag som har varit med tidigare och 2 nya. Förutom nya lag har det även blivit flera byten bland cyklisterna. Bland annat går Peter Sagan tillsammans med flera av sina Tinkoff-kamrater över till nybildade Bora-Hansgrohe och Vincenzo Nibali går till Bahrain Merida. Både Tinkoff och IAM Cycling har lagt ned sina lag. Det är ett spännande år som väntar cykelfans, och de som tycker om att betta på de olika cykelloppen kan spela på Oddset hos William Hill Svenska, den bästa platsen för Online Betting.

Från sol och värme till regn
VM i Doha, Qatar, avslutades den 16:e oktober och var för många en besvikelse, cyklister som fans. Det klagades mycket på arrangörerna och många ifrågasatte UCI för att de hade valt att lägga världsmästerskapet i ett land med så extremt höga temperaturer. Och temperaturerna ställde till problem. Flera cyklister fick avbryta i samtliga lopp för att temperaturerna gjorde det outhärdligt att cykla, och under herrarnas linjelopp blåste det även upp hårda vindar. Men trots vädret fick man ta del av fina resultat. Bästa svenska blev Sara Mustonen som hamnade på en 17:e plats medan Emma Johansson fick nöja sig med en 49:e plats i vad som blev hennes sista tävling i karriären.

Nästa VM kommer att cyklas i Bergen i Norge mellan den 16–24 september 2017. Då kommer, förhoppningsvis, inte den stekande värmen vara ett problem men däremot kan regnet störa. Bergen är en av Europas regnigaste städer och det är just september som är den regnigaste månaden. Men som alla gymplärare någon gång har sagt till sina elever: ”det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder”.

Bild1

(Nästa VM kommer att cyklas i Norge och troligtvis dra mycket mer publik. Bilden kommer härifrån.)

Annons

Girot firar 100 år

2017 är ett viktigt cykelår för Italien. Inget italienskt lag är 2017 med i touren, något som har tagit hårt på landet då Italien alltid har setts som en cykelnation. Det är landets ekonomiska problem som tros ligga bakom bristen på lag men det kan komma att ändras nästa år. En av världens största cykeltävlingar, efter Tour de France, fyller 100 år. Giro d’Italia har körts sedan 1909, med avbrott för världskrigen, och det är nu dags för den 100:e upplagan. Arrangörerna har verkligen gått in helhjärtat och lagt etapperna längs populära platser för att lyckas locka både publik, sponsorer och framtida cyklister till cykelvärlden.

Bild2

(Inga italienska lag kommer vara med i Worldtouren nästa år. Bilden kommer härifrån.)

Annons