Därför är cyklingen bästa träningsformen

12 Aug 2015

För oss cykelentusiaster har svaret varit givet en längre tid: cyklingen är överlägsen som motions- och träningsform. Här listar vi de saker som vi anser vara de allra främst anledningarna till detta.

Oavsett vilken nivå du håller som cyklist kan du njuta och få ut något riktigt bra från ditt trampande. En vanlig invändning mot cyklingen är att den är dyr att utöva, men det vänder vi oss mot – det finns en stor andrahandsmarknad som gör att du inte behöver vinna storkovan på online casino för att få ut vad du vill ha av cyklingen.

Här kommer de främsta anledningarna till varför cykling är något som alla bör syssla med:

1. Motion
Gammal som ung, liten som tung – det finns få grupper av människor som inte kan cykla, eller för den delen får ut noll av det. Cykla till jobbet? En jättebra idé. Cykla som utflykt med familjen? Perfekt under nästan alla årstider, utom möjligen vinter. Vardagsmotionen som cyklingen ger kan räcka långt för ett sunt leverne, och du kan välja att lägga dig på en nivå som passar dig. Se till exempel nästa punkt…

2. Elitträning
Lika väl som att motionärer tar till sig träningen, så finns det förstås en elitsatsning kring cykel som är enorm. Vi har landsvägscyklingen med stora tävlingar som Giro d’Italia och Tour de Franace – eller varför inte vår egen Vätternrundan? – men även mountainbike och triathlon har vuxit lavinartat. Vill du elitsatsa så erbjuder cyklingen otroligt mycket!

3. Ett med naturen
Okej, vi är väl de första att erkänna att cyklingen utomhus kanske inte alltid är att föredra vintertid och på farliga väglag, men det finns trots allt tre årstider som alla erbjuder fantastiska möjligheter att träna i vår vackra natur. Oavsett om du ger dig av på din landsvägsracer eller tar din mountainbike och ger dig ut på snårigare vägar, så märker du snart att det finns få andra träningsformer som kan mäta sig med vår favoritsysselsättning.

image1 (3)