Svenska Cycling Plus
Annons
Annons

Bli en vinnare i nästa års Tour de France

I och med att det kinesiska loppet Tour of Guangxi avgjordes för några veckor sedan avslutades också cykelsäsongen 2017. Dock behöver alla cykelfantaster inte få någon längre abstinens eftersom det faktiskt bara är ett par månader till dess att 2018 års världstour drar igång och det med Tour Down Under i Australien, loppet som alltid utgör startskottet för den internationella cykelsäsongen.

Även om man som vanlig cykelmotionär inte kan delta i alla de stora loppen kan man faktiskt ändå bli en vinnare på exempelvis Tour de France och Giro d’Italia.
Froome redan favorit

De allra flesta är nog bekanta med att det går att spela på fotboll och hockey, men vad många kanske inte vet är att det numera även är fullt möjligt att satsa och betta på cykling.

Hos flera spelbolag går det redan att nu satsa på vem som kommer att vinna nästa års Tour de France. Föga förvånade håller i stort sett alla spelbolag senaste Tour-vinnaren Chris Froome, som favorit. Froome, som i somras tog sin fjärde Tour-seger på fem år, följs av namn som bland andra Tom Dumoulin, Naira Quintana och Richie Porte.

Chris_Froome_-_The_First_Man_to_Cycle_through_the_Eurotunnel_(14593562145)

Source: ‘Chris Froome’ by Jaguar MENA via Wikipedia (CC BY 2.0)

För att bli framgångsrik i sitt spelande på cykel gäller det förstås att hänga med och hålla sig uppdaterad om vad som händer och sker i cykelvärlden. Ett bra tips är att kolla på utländska medier eftersom svenska mediers bevakning av cykling som bekant är ganska liten.

Annons

Precis som när man tävlar i cykel gäller det även när man bettar på cykling att också ha en bra taktik och inte ta förhastade beslut. Ett bra verktyg för att säkerställa att man spelar ansvarsfullt är Green Gaming, där man på ett bra och överskådligt sätt kan hålla koll på sitt spelande och även se till så att man inte spelar för mycket.
Håll koll på vad som händer i de mindre tävlingarna

Ett bra tips för den som funderar på att betta på de stora loppen som Tour de France, Giro d’Italia och Vuelta Espana är att även hålla lite koll på vad som händer i mindre tävlingar, som till exempel kortare etapplopp och endagslopp på världstouren.

Några av de lopp som kan vara värda att ha lite extra koll på är:

  • Paris-Nice, 4-11 mars
  • Paris-Roubaix, 8 april
  • Liège-Bastogne-Liège, 22 april
  • Tour de Romandie, 24-29 april
  • Critérium de Dauphiné, 3-10 juni

Fyra av de cyklister som kom bland de sex bäst placerade i årets Critérium de Dauphiné återfanns sedermera även bland de sex bäst placerade i Tour de France, knappt två månader senare, däribland Tour de France-vinnaren Chris Froome samt trean Romain Bardet.

För vinnaren av Critérium de Dauphiné, dansken Jakob Fuglsang, gick det dock inte lika bra då denne tvingades bryta årets Tour de France på den 13:e etappen.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.