Svenska Cycling Plus
Annons
Annons

5 appar som varje cykelfantast bör ha

Idag använder vi mobilen till allt från läkarbesök till att boka flygbiljetter. Varför då inte ta tillfället i akt att även ta med luren under din nästa cykeltur? Nedan har vi listat fem appar som varje cykelfanatiker bör ha i sin mobiltelefon!

MapMyRide

En av de populäraste cykel-apparna på marknaden. Appen finns tillgänglig för både iOS och Android och har en mängd olika funktioner såsom hastighetsmätare, distansmätare, samt möjlighet att se hur fort du cyklat på olika sträckor. Dessutom finns möjlighet att hålla koll på din kaloriförbrukning och ditt dagliga kaloriintag. MapMyRide passar såväl motionscyklaren som den mer erfarne. Appen går att ladda ned gratis med möjlighet att köpa till extrafunktioner.

Strava

Strava är en app som påminner mycket om MapMyRide och tillhör en av de populäraste GPS-apparna för motionärer. Funktionerna som finns i appen inkluderar hastighet, tid, distans och kaloriförbränning. En rolig detalj är att du kan ladda upp dina resultat till dina egen Strava-profil och därmed även utmana dina vänner. Detta adderar en social aspekt som gör att du kan få den där extra motivationen när cykelrundan inte känns speciellt lockande. Precis som MapMyRide så är Strava gratis att ladda ned med möjlighet att betala för en premium-version.

Klart.se-appen

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Med klart.se kan du hålla koll på väderprognosen och klä dig efter väder. Förutom att kunna se vädret timme för timme så finns dessutom en pollenprognos, vilken du bör kika in om du är pollenallergiker och ska bege dig ut på en cykeltur under vår, sommar eller höst. Klart.se-appen går att ladda ned gratis från både Google Play och App Store.

Annons

Professional cyclist in all black looks into the distance wearing yellow lenses in glasses with city out of focus in the background
Håll koll på vädret innan cykelturen med Klart

LARMappen

Detta är en app som varje cyklist bör ha med sig, speciellt om du ofta är ute själv på längre turer långt hemifrån. Om du eller någon annan mot förmodan skulle råka ut för en olycka så kan du, via LARMappen, aktivera larmet. När du gör detta så skickas din nuvarande position till antingen din familj, vänner eller en larmcentral. Detta gör att du snabbt kan lokaliseras och få hjälp. Kom dock ihåg att du måste ha internetanslutning för att appen ska fungera. LARMappen går att ladda ned gratis från App Store och Google Play med möjlighet att köpa plusversionen för 7 kr.

Cycling 2013

Det finns alltid stunder då du inte har ork, lust eller möjlighet att ta dig ut i cykelspåret själv. Vad kan då vara bättre än ett cykelspel direkt i din mobiltelefon eller surfplatta? Marknaden för mobilspel har fullkomligen exploderat under 2010-talet och idag går det att spela allt ifrån bingo och bilspel till Angry Birds och casinospel (som du kan läsa mer om i denna övergripande artikel). När det kommer till spel för cykelfantaster så finns en mängd alternativ. En av de populäraste titlarna heter Cycling 2013 och går att ladda ned gratis till både Android- och iOS-enheter.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.