Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
En stilpolis i skogen

Baguette och banan

Gårdagens planerade blogginlägg blev något försenat på grund av en ganska rolig fadäs. När jag lagt mig för en liten powernap på eftermiddagen gick några av de andra till stranden för ett eftermiddagsdopp såg de att några av de andra lagen satt i lobbyn. Johan började småsnacka med en av sina gamla lagkompisar från Frankrike som lite tvekande undrade “Ska ni bada nu? Bussen till lagpresentationen går ju om fem minuter”. Att det någon gång skulle bli en lagpresentation hade vi förstått, men informationen om när den skulle äga rum hade inte nått oss, så nu fick vi lite snabbt byta om och rafsa ihop lite grejer att ta med oss.

I sann fransk anda fick vi sedan vänta en halvtimme på bussen, och när vi kom fram till friidrottsarenan som var platsen för invigningen satt vi ytterligare en och en halv timme innan något hände. Ett dopp i havet och en tupplur hade inte varit några problem att hinna med. Det vore synd att säga att arenan var fullsatt, men det var ändå imponerande många som kommit för att lyssna på lokala politiker som höll tal och se oss gå upp på en scen och vinka. Inte mindre än fyra mindre TV-team var dessutom på plats, och ett gäng radioreportrar. Jag fick göra en intervju med frågorna “Vad vet du om Guadeloupe?”, “Vad vet du om Tour de Guadeloupe?” och “Vad vet du om lagen från Guadeloupe?”. Kan erkänna att det inte kom många högkvalitativa svar där, hjärnan hade gått in i svält-mode efter att vi suttit utan mat i ett par timmar.

tdg4
Fortfarande vid gott mod, ovetandes om att vi skulle behöva vänta fyra timmar till på mat

 

Alla andra hade cykelkläder... Men det tyckte vi kändes överskattat.
Alla andra hade cykelkläder… Men det tyckte vi kändes överskattat.

I övrigt flyter det på, det är banan och baguette till frukost som gäller och övriga måltider är lokala specialiteter, oftast fisk. Igår blev det en lättare träningstur med banrekning, en backintervall och några lagtempostarter. Det märks att prologen närmar sig nu. Såhär med sju timmar kvar till start är förutsättningarna fortfarande väldigt oklara, men vi gissar att tiden kommer att räknas på första guppen och då lär jag offra mig med en monsterförning ganska tidigt.

Annons

Bjuder också på ett youtube-klipp från resan hit:

Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.