Billingeracet i regn och kyla.

15 Maj 2016

Skövde bjöd på regn, 4 gader varmt och snårblåst igår. Under själva loppet stördes jag inget av kylan men efter målgång har jag nog aldrig frusit så mycket. Som tur var fanns det gott om varmvatten i duscharna, så gott att jag missade prisutdelningen……

Jag hade bestämt mig för att köra mitt eget tempo i startbacken och inte ryckas med i för högt tempo. Så första backen gick ganska smärtfritt. Banan var väldigt rolig och det var mycket stig. Hade dock problem hitta bra sällskap. I början av loppet blev det en del köer i skogen och det är väldigt irriterande. Kom ikapp en klunga i skogen som körde bra tempo på grusväg men för sakta i skogen. Hittade en ny grupp som körde bra tempo i skogen men försvann när vi kom ut på grusvägen……. Mitt i loppet var jag helt ensam en stund men hittade sedan en klunga att hänga på. Fick upp förhoppningen att köra under 4 timmar när 2 mil återstod men hade satt som mål att köra under 4:15 innan loppet. När 5 km återstod började dom avslutande backarna, benen började göra ont och baksida lår började dra ihop sig. Den avslutande ”strupen” tog ut sin rätt och det var nätt och jämt jag besegrade den. Tänkte bara……jag ska fasen inte gå av cykeln, snart uppe, snart uppe, lite till bara……. Kom i mål som 2:a i D40 på retliga 4:03 ca 3 min efter vinnaren…….men är mycket nöjd med min insats. Mer backträning till nästa år! Nästa lopp blir Långa Lugnet.

Tyvärr inga bilder från Billingeracet då mobilen var nerpackad i ryggfickan för att hålla sig torr och jag frös för mycket för att plocka upp den.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.