Dagens bild – för “Cyklistfoodies”

12 Jun

 

Jag vet inte om en bild verkligen säger mer än tusen ord. Men den kan i bättre stunder åtminstone bjuda på en schysst sammanfattning. Just den här bilden sammanfattar situationen i hemmet tämligen väl – cykling och mat!

En bild säger mer än….eh, många ord!

Jodå, bil finns i hushållet men den används så sällan att bromsarna har en tendens att rosta där den står. Förra månaden tankades det inte ens. Nu lyser dock en enveten lampa och påstår att det är dags att slösa lite pengar.

Någon varm anhängare av onödigt bilåkande är jag sannerligen inte. Men kanske motsatsen, “nödigt bilåkande“? Det finns de som inte är lika lyckligt lottade som jag nämligen. De som pendlar för att det inte går att lösa på annat vis till exempel. Jag har nära exempel på det i släkten. Men alltför många ägnar sig åt “skitnödigt bilåkande” i mitt tycke. De faller offer för den statusjakt två ton plåt försedd med rätt namn på huven innebär. Trots att avstånden som avverkas oftast är korta måste man tydligen ha en stor tung SUV för att ta sig fram. Försäljningssiffrorna talar sitt tydliga språk. Märkligt det där.

/ J – nästan billös 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.