Fejdad 3T Strada Vroomens paradigm-sprängande aerokomfortskivbromsracer tar sikte på Haute Route

11 Jun

Vroomens 3T Strada var en av förra årets mest uppseendeväckande landsväscyklar i kategorin “New Road”. Kanske till och med den mest uppseendeväckande av dem alla. Hur så? Strada bakade samman fyra olika koncept i en och samma cykel:

Aero. Skivbromsar. Transmission med enbart ett främre kedjehjul (och utan möjlighet att montera en framväxel). Och med plats för däck med human bredd – 25 millisar från Continental som på 3T Fundi-hjulen sväller ut till lite mer än så. Skönt. Cykeln är därför som måttbeställd till flerdagars-racet Haute Route och 3T har därför pysslat ihop en modell med unik färgsättning för detta lopp. Och såhär ser den ut, toppversionen Team med trevliga THM-delar:

3T Strada Team

Pris? Inklusive anmälningsavgift till Haute Route Ventoux eller Alpe d´Huez och tre nätter på eventhotellet: 7800 euro.

En aningen mindre dyr (billig?) modell finns också: 3T Strada Pro med aluminiumhjul:

3T Strada Pro

Pris? 5000 euro minus de tre hotellnätterna.

Läs mer om Haute Route här

Läs mer om 3T här 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.