Veckans gravelhoj – Donnelly G//C Från däck till hel hoj

10 Jun

Donnelly Cycling hette för bara en stund sedan Clément, som i firman som sysslar med däck. Men döm om vår förvåning när nu Donnelly lanserar en bredsida med kompletta cyklar. Från däck till cykel. Det har ju hänt tidigare, men mest på hobbynivå. Man har ju hört om folk som i sin bra-o-ha-hög hade ett löst framnav över och sedan byggde ihop en hel cykel från det. Men detta är nästa nivå. och vi ger Donnelly tumme upp.

Donnelly G//C – gravelhojen

För cyklarna – en gravel- och en cyclocross-hoj – ser på papperet väldigt fina ut. G//C är modellen menad för softa grusliga äventyr, medan C//C är vapnet för dig som hellre har maxpuls i 60 minuter, hoppar över hinder och gillar Stephen Hyde. Alltså tävlar i cykelcross.

Donnelly C//C – cyclocross-hojen

Bakom cyklarna finns folk som arbetat med BMC och Eddy Merckx, så känslan för detaljer och erfarenhet kring att rita konkurrenskraftiga hojar finns där. Bägge cyklarna bygger på ramar tillverkade av HiMod-kolfiber, tar däck upp till 45 millimeters bredd, har – självfallet – genomgående axlar i modern dimension och finns dessutom att köpa som lös ram:

Prylbloggen som har en svår faiblaisse för himmelsblått (okej babyblått då) finner en stark dragning till denna modell… 2000 dollar kostar ramset. En hel hoj – beroende på om den kommer med SRAM Force eller Rival – 3 eller 4000 dollar. Rakt och enkelt. Som vi vill ha det.

Läs mer på Donnellys hemsida 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.