Och pendlingen gick bra?

29 Maj

Jo tack, den gjorde ju det. Högsommarvärme i försommartid skrev jag i min träningsdagbok angående en annan cykeltur häromdagen och det gäller fortfarande. Det gör att morgnarna är en riktigt behaglig tid att trampa en stund. Sen har jag tur med tidpunkten. Om jag sköter mig och inte stressar iväg för tidigt alternativt slöar till det för länge så hamnar jag strax efter morgonrusningen och bara eftersläntrare återstår. Trafiken var lugn idag och inga större incidenter att rapportera. Det är dock något tragiskt att jag trots allt tänker så, inga incidenter. Sen är det inte riktigt sant, jag höll på hamna i sidan på en bil som körde ut från en matvagnsservering. Men han bad om ursäkt genom det öppna fönstret.

Det finns sämre väder att jobbpendla i

 

Igår däremot var det sammanstötning med äldre dam med ännu äldre passagerare bredvid. Hon hade ställt sig tvärs över cykelbanan för att se bättre. Jag slog ut med armen på sedvanligt manér och pekade uppfordrande på de tydliga “lämnaföreträdemarkeringar” som fanns bakom hennes fordon och markerade platsen där hon skulle ha stannat. Hon pekade tillbaka. Jag var tvungen att bromsa hårt, nästan stanna,  försökte tråckla mig runt och kom knappt förbi. Sur blev jag och drämde handflatan i takplåten så det sjöng om det. Note bene, handflatan, då jag trots allt inte ville göra en buckla i plåten just den här dagen. Då hängde sig damen på tutan, varpå jag blev tvärförbannad. Nitade den lilla fart jag hunnit få upp och flög av cykeln springades tillbaka mot bilen.

Föraren fann för gott att avlägsna sig och sitt plåtåbäke. Det var tur det, vilken utskällning hon fått annars. Kan man inte längre se skyltar, tecken och markeringar i trafiken bör man inte heller uppehålla sig där.

/ J – pendlare

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.