Långa Lugnet.

28 Maj

Långa Lugnet i Falun levererade trötta ben, solsken, damm, backar och grymt motstånd.

Tog det som vanligt ganska lugnt från start och uppför startbacken-Mördarbacken så kändes det bra. Hamnade sedan i en bra klunga men in på första stigpartiet splittrades klungan och jag hamnade med några urstarka tjejer från elit, d30 och d40. Allt kändes bra tills vi kom till en backe efter ca 20-25 km någonstans. Tappade i backen men kunde komma ifatt dom i skogen igen. Varvning på Lugnet och ut på loop 2 hade jag fortfarande häng på klungan. Brötiga stigar och backar började kännas i benen samtidigt som pulsen började sjunka. Var riktigt trött när klubbkompisen Anna-Carin försökte få fart på mig igen. Släppte lite och åkte ca 100 meter efter klungan men orkade ändå hålla nere avståndet så det inte ökade mera. Tänkte faktiskt bryta vid varvning men ändrade mig när jag ändå skulle få vänta in AC och Angelica i målfållan innan jag kunde åka hem…….massa tankar när man blir trött. Piggnade till en bit på loop 3 men fick fortfarande inte upp pulsen och benen var tunga men det var ändå ok då jag fortfarande såg tjejerna framför mig. Körde om några tjejer från olika klasser sista 5 km och med tunga ben och uttorkad körde jag i mål som 5:a i d40. Detta var andra gången jag körde Långa Lugnet och jag körde ändå 30 min snabbare än sist…….så lite bättre har jag blivit. Men banan är brutalt jobbig.

Foton: cykelkanalen.se

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.