Förvirrad fundering

24 Maj

När man rör på sig dyker det upp tankar. Särskilt när valda kroppsdelar rör sig i repetitiva mönster som i cykling och frigör knoppen från belastning. Fast den här gången var det Crosstraineraktivitet som var källan.

Motion kontra träning dök upp i huvudet. Adamsson och Vacchi nämnde det häromdagen då Adamsson betonade att han enbart var motionär på cykel numera.

När man tränar har man ett syfte med aktiviteten tror jag de flesta kan enas om. Detta oavsett om det handlar om idrott eller ej. Vanligen torde målet vara specifikt. Att bli bäst i världen eller bara klara av en uppgift man föresatt sig. Man tränar för att uppnå något. Nivån på ambitionen varierar förstås. Men att det finns ett mål känns rimligt. Kanske till med att det är uttalat.

Öde gym, här tränar i alla fall ingen…

 

Motion å andra sidan handlar om att må bra. I det kan ingå att få bättre kondition, att bli starkare, att bli friskare i vidare mening.

Men hur det blir det om man motionerar med ett syfte? I mitt fall till och med omfattandes delmål. Om man på kuppen skulle bli inte bara bättre utan bra är det då man förvandlas till elitmotionär? Eller avser det bara en viss prestationsnivå strax under de som tävlar i vissa sammanhang?

Mitt diffusa mål med styrketräning förutom att ryggen skall vara hel är att bli just “bättre”. På vad då? Räkna antal kilo som förflyttas från en plats till en annan? Detsamma gäller cyklingen. Jag vill bli bättre, helst bättre än jag var förut. Det är lika luddigt det.

Tankefluff. 

Frågan är om jag tränar eller om jag motionerar. Hur som haver så rör det på sig, både benen och tankarna.

/ J- det luddigt formulerade… 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.