En intressant DH-hoj Zumbi F44

19 Maj

Vi skrev ju om tung-klassikern Brooklyn Machine Works häromdan. Mega-nestorn i kategorin ´tank bikes´. Det fick synapserna att fyras av och ett bubbelminne kröp upp till ytan: känner inte PB någon som känner någon som råkar ha ett veritabelt stall med Brooklyn´s ? Jomenvisst och han hade också en kontraption som heter Zumbi F44. Ej att förväxlas med Zumba-pass, men den faden kanske har ebbat ut nu?

Zumbi Cycles F44

Hursom. Zumbi F44 var det. Ett ordentligt tag om genren downhill i allmänhet och verktygen för att utöva densamma i synnerhet. Tillverkad för hand i Europa av 7020-aluminium med en ramvikt på strax över 3 kilo och med en trevligt slack styrvinkel på 63 grader. En anrättning som lovar kul-kul med säker styrning från den hungriga gaffeln. Notera lite BMW-vibb med den där stor-tiltade sadelröret.

Lite GT-vibbar från den här vinkeln. Polerad aluminium är påväg tillbaka, kom ihåg var ni läste det först

Zumbi har en tamare enduro- / trail-version också. F11 heter den – som BMW:n – och finns med både 650b- / 29-tumshjul:

Zumbi Cycles F11

“Handmde in Europe” står det på Zumbi:s hemsida… I Polen verkar det vara efter att läst denna text. Oavsett – rejäla hojar med intressant dämpkoncept som kallas FPS. Kolla deras produktionsprocess här nedan:

Läs mer om Zumbi på deras hemsida här

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.