Det ballcoolaste av de coola balla BMW var skXten - for ever

17 Maj

Kolfiber hit och kolfiber dit. Titan och aluminium likaså. Krompläterat stål kapat, millat, svetsat och bearbetat i Brooklyn, NewYork var den absoluta toppen – peak-bike, topnotch-huckhoj cirka 2000.

Ett nästan-colab mellan BMW och Tamiya…

Prylbloggen ramlade över den här trevliga artikeln där författaren vandrar nedför minnets allé ackompanjerat foton på sin gamla hoj – en mäktig Brooklyn Machine Works TMX. Detta gott folk, fick alla oss i freeride-possen Frost att bli alldeles darrigt knäsvaga hela sommaren 2000. Och 2001. 2002. Och 2003. Vid ett svagt ögonblick räknade vi ut att vi i core-embryot av Freeriders of Stockholm hade beställt så pass många Norrlands 1412-1 på vårt lokala vattenhål under en av de där gudabenådade, arla-millennieskifte-somrarna, att vi hade kunnat ringa Doc på BMW och lägga en beställning på en TMX… 35 tuss rakt ned i kassaapparaten vid Fridhemsplan. Men va f-n! Så vi beställde in en till runda. För en kompis kom. Och det var varmt. Och vi hade rull-hängt mest hela dan. Och droppat en lastkaj.

Trendern/influenzern/musikern Pharrell vet vad som är ballt…

Effing episk freeride-video från back in the day:

Läs mer om BMW i den här artikeln på Pinkbike från 2002. 

Kolla BMW:s minimala hemsida här…

och deras Instagram här 

 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.