Hur uttalar man “Rapha” egentligen? Och några nya sadlar

14 Maj

“Raffa”. Säger en del. “Raaafa” några andra. Eller “Rapa”. Ja faktiskt.

Men hursom.

För alla som vill cykla och meddela att de är konfektions-konnässörer, så har den brittiska klädfirman stått till tjänst sedan 2004. Eller kläder och kläder. De har växt sedan dess och tillverkar numera – eller i kollaboration med exempelvis Giro för hjälmar – en hel del annat än cykelbyxor och cykeltröjor med rand runt vänster ärm.

Som sadlar. Rapha har tappat Selle Italia på know-how och den första salvan soffor heter Classic, ProTeam och ProTeam Cutout. De kommer i två olika bredder och gemensamt är att chassi plus räls är tillverkade i kolfiber på samtliga modeller. Pris? Från 2200 kronor upp mot styvt 4 långsjalar. Hey, en sadel är inget fashion statement, så om den passar just ens ändalykt utan att skava klockspel eller andra ur reproduktivt hänseende delikata detaljer sönder och samman, så är det ett lågt pris att betala i långa längden. PB är själv inne på det 14:e året på en Fi´zi:k Arione…

Options, alternativ och utföranden äro legio, så ett besök på Rapha:s hemsida rekommenderas… 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.