Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Okategoriserade

Första långpasset på höghjulingen och en 20 mils fikarunda.

Hinner knappt med att blogga nu känns det som. Full fart på jobbet, med familjen och så försöka klämma in så mycket cykel som det bara går däremellan. Det här inlägget får därför bli lite sammanfattande av framförallt helgen som varit.

Jag har prioriterat att cykla höghjuling nu med bara en månad kvar till varvet runt Vättern. Körde mitt första långpass i onsdags då jag fick ihop 95 km. Cyklade till Jönköping och käkade lunch innan jag vände om och trampade hemåt igen. Det börjar kännas riktigt bra, jag kan slappna av i överkroppen och utförskörningarna går alldeles utmärkt med hjälp av bakhjulsbromsen. Jag ställer mig på pinnarna när det går utför och sänker hastigheten vid behov med bromsen. När det rullar för fort börjar cykeln vobbla lite men det löses snabbt med bromsen. Uppför så funkar det så länge backarna inte är för branta eller för långa, då räcker mina ben inte till utan jag fick kliva av och gå i två backar. Inget stort problem till när jag ska cykla runt Vättern, kan nog bara bi skönt att sträcka på benen några gånger. Riktigt roligt i alla fall och cykeln drar ju en del uppmärksamhet, minst sagt. Vägarbetare slutar arbeta, bilister visar ovanligt mycket hänsyn och folk sliter upp mobilerna för att fotografera. Jag har aldrig fått så mycket plats i trafiken när jag cyklat på en vanlig cykel vilket så klart är roligt.

Så i torsdags var det dags för La Lepre Stancas 200km brevet i strålande sol och med randomått mätt mängder av cyklister. Det var 4 cyklister som körde 300km och runt 15 startande på 200km. Jättekul att vi blev så många som njöt av det fina vädret med lite stämpelkortscykling. Jag, Calle och Marcus hade planerat att njuta ordentligt med medhavd fika och pauser längs fina platser utmed vägen. Första stoppet blev vid Älmeshultasjön strax innan Eksjö där vi dukade upp med kaffe, mackor och kakor. Med sånt här väder är ju en medhavd fika utomhus en riktig höjdare. Stämplade snabbt i Eksjö och rullade vidare mot Österbymo för stämpling och dagens överraskning. Calle hade bokat in oss hos Kristian som importerar Italienska cyklar av märket Fondriest till Sverige. Vi drack kaffe, käkade bullar och kollade cyklar innan vi rullade vidare mot Tranås. Nu var det varmt, runt 25 grader och det kändes att jag inte riktigt var van vid värmen än. I Tranås köpte vi med oss en macka och en dricka. Vi hade siktat in oss på en sjö med en brygga mellan Tranås och Ödeshög där vi avnjöt dagens andra utefika. Sedan väntade stämpling i Ödeshög innan vi vek söderut mot Gränna och Jönköping. Det blev ett glasstopp i Gränna innan vi avslutade njutardagen med den sista biten tillbaka till målet i Jönköping. Ingen dålig cykeldag och med tanke på årets två tidigare breveter i kyla och regn var vi värda en sådan här dag.

Annons

Ni har väl förresten inte missat att anmäla er till 13Hills? Den här fina grusbacken kan ni få glädjas åt en dag i Augusti. Leta upp en kamrat och anmäl er!

 

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.