Cannondale – motocrosstillverkaren Dessvärre en riktig stinker

11 Maj

Det här var ju intressant. Trots att hojarna som diskuteras har en explosionsmotor. Men hav överseende, för karln ifråga som radar upp de värsta MX-hojarna han testat för den legendariska motocross-blaskan MotoCrossAction, är Jody Weisel. Samme karl som tillsammans med ett mötley crew med Zap Espinoza i uppställningen drog igång den lika legendariska MTB-tidningen MountainBikeAction.

Vidare. En av dirtbikesen heter Cannondale MX400. Ja faktiskt. Samma firma som tillverkar trampcyklar var en gång aktiva inom motocross. Några svenska firmor var också inblandade i MX400:as gestation. Dämpartillverkaren Öhlins var en. En annan ingenjörsfirman Folan Engine som låg bakom den innovativa bränsleinsprutade motorn med elstart.

Annons för Cannondale:s motocross-hojar när det begav sig i början av 2000-talet…

Dessvärre fanns ingen manuell kick, så när hojen stallade ut under pågående race – och elstarten inte elstartade jonnen – så återstod bara en neslig pushbike-session tillbaka till depån. Och det var bara en av showstopper-buggarna som satte P för MX400 och nästan konkurserade hela firman ned i botten.

Läs vad Jody tycker om Cannondale:s motocross här och vilka andra 2- och 4-takts stånkor han gillade lite mindre än minst… Däribland en BMW. 

En annan text om hojen som de kallar “form over function“. Aj. 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.