Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Randobloggen

Ingen dålig cykelhelg

Lyckats klämma in en hel del cykling i helgen. Var ledig från jobbet i fredags och åkte till Kalmar för att vara med på Ablocs landsvägsläger. Jag skulle hålla en föreläsning för deltagarna under fredagskvällen men ville så klart klämma in en cykelrunda och känna in den sköna Ablocstämningen först. Vi rullade iväg från Larmtorget i 4 grupper med totalt närmare hundra cyklister. Jag körde med mellangruppen, vågade inte riktigt åka med Mustaschgruppen med 35 i snitt, skulle ju hålla föreläsning på kvällen och ville ju ha lite pulver kvar till den. Vi cyklade 9 mil i regn, hagel och sol med en fenomenal fika och tre roliga spurtsegment med poängutdelning. Efter cyklingen blev det dusch, middag, information och utbildning och vid 21 var det dags för mig att försöka underhålla och inspirera under drygt en timme. Riktigt kul gäng att föreläsa för och det var inte allt för många som somnade så förhoppningsvis gick det hem.

DSC00704 DSC00707 DSC00713 DSC00714 DSC00715 DSC00716

IMG_2689 IMG_2690

Jag hade ytterligare en föreläsning inbokad på lördagsförmiddagen i Skärstad utanför Jönköping, på Sveriges förmodligen trevligaste Outdoormässa Fair Enough som arrangeras av Friluftsbutiken Uthuset. Här var det en lite mindre homogen skara åhörare men det var riktigt roligt och mer än fullsatt i lokalen. Det är verkligen jätteroligt att föreläsa och en riktig förmån att få prata om sitt stora intresse och vad jag lärt mig av äventyren. Tveka inte att höra av er om er förening eller ert företag är intresserade.

Valborgsmässoaftonen firades på bästa sätt från cykelsadeln med en 400km lång randonneé. Vi blev två cyklister på den korta rundan, Sölve körde 600 istället. Jag hade tagit det mindre begåvade beslutet att köra med min Salsa Cutthroat för att känna på sadel, cockpit m.m. ordentligt. Inte helt genialiskt att cykla 390 km av 410 på asfalt med 2,2 tum breda mountaibikedäck men nu är det gjort. Var lite orolig innan att sadeln inte skulle funka men den känns bra så den får vara kvar.

IMG_2698

Annons

DSC00718 DSC00724 DSC00737 DSC00742 DSC00746

IMG_2701

Jag och Torbjörn körde via Eksjö, Vimmerby, Linköping, längs Göta Kanal till Motala, Vadstena och tillbaka till Jönköping. Motvinden var ganska hård till Vimmerby och därefter snett emot upp till Linköping innan vi fick lite mer glädje av vinden. Vi käkade korv i Vimmerby, burgare i Linköping och avslutade med kaffe och hypotermibulle i Gränna.

DSC00749 DSC00750

Regn i kombination med riktigt kalla vindar gjorde de avslutande 11 milen från Motala till en riktig kamp. Jag hade valt att ta med för lite kläder och det enda jag hade som skyddade mot regnet och den isande vinden var en regnväst vilket var långt ifrån tillräckligt. Låren hölls ganska varma av Thermal Bibsen men resten av benen, armarna, händer och fötter var riktigt kalla. Dessutom blir det svårt att äta och dricka när man fryser för mycket och det går fortare och fortare utför. Vi lyckades dock avsluta vad vi påbörjat och jag fick ännu en gång en påminnelse att jag inte kan ta för lätt på en heldag utomhus i April. Nästa gång åker regnstället med.

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.