Garmin Vector 3 – uppdaterade effektpedaler Ny generation nu utan podd

25 Apr

Amerikanska Garmin är en av tillverkarna som hängt med ett tag nu i effektmätar-gamet. Länge verkade effektpedalerna Vector existera som vaporware/i utvecklarhelvetet/limbo, men när de kom för några år sedan så var dem ett välkommet tillskott. SRM var inte längre ensamma, även om det fanns och finns andra aktörer som PowerTap exempelvis.

Vi provade ett par Vector för ett par år sedan. Vector 2 med straingauges i bägge pedalaxlarna. Parad med ett Garmin-huvud, så levererade pedalerna pålitliga data i trevligt, tufft och turbulent väder.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=0rD5IE8VZ0A&w=560&h=315]

Men cyklister är estetiker ibland. Okey. Ofta. Och Vector av tidigare generationer hade en utstickande mojäng på baksidan av pedalaxeln som stack upp ovanför vevarmen. Ett ögonsår – även om funktionen var tillfredställande.

Men nu när Garmin har lanserat Vector 3 så har de lyckats strömlinjeforma konstruktionen och därmed eliminerat de där plastpoddarna. Tack säger Prylbloggen.

Garmin Vector 3
Garmin Vector 3

Läs mer om Garmin:s effektpedaler här…

och köp dem här

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.