Silca Sicuro – flaskställ i titan Ännu en dag med mer av den lätta och stryktåliga metallen

24 Apr

Vi skrev om den gråaste av de gråa metallerna igår och idag så fortsätter titan-attacken med ett flaskställ från numera amerikanska Silca, kanske mest kända för sina total-trevliga golvpumpar och retrodoftande logga. Läser man media-kittet så nämns ordet som börjar på g mer än en gång. Ja, “gravel“. Och det är den äventyrliga, skakiga och stötiga framfarten längs med grusliga och gräsliga stig-vägar som ligger bakom utvecklingen av det här flaskstället. I titan.

Sicuro kallas den och är tillverkad av titanrör, med blott 0.4 millimeters väggtjocklek. För att svetsa tråd-rören har man valt en process där man i det närmaste “syr” ihop rören med laser. Delikat, nätt och elegant. Silca:s Josh Pornter är entusiastisk:

We can play around with the pulse frequency and focal lengths and so on, to fine-tune the amount of penetration etc. to fuse the materials perfectly. It makes a double pass weld possible even at this super thin wall thickness, and there is just no way you could do that by hand“.

Titta bara:

silcabottlecage_lazer silcabottlecage silcabottlecage2 silcabottlecage3

Läs mer på Silca:s hemsida

Eller… klicka dig in på King Cage som sedan många år tillverkat en flaskhållare av både titan och rostfritt. Vill PB minnas rätt, så använder de hydraulrör från flygindustrin som de böjer, bockar och svetsar samman till trevliga flaskställ med lång livslängd. Prylbloggen hade ett par King i titan på en titanhoj en gång i tiden. Mysiga och enkelt böjbara för att fixera flaskan just så. Rekommenderas.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.