Lördagens lättviktare Liv Langma SL 0

20 Apr

Liv är Giant:s submärke för damcyklister. Eller personer vars kroppsform och dimensioner lirar med cyklar som heter Liv. Oavsett. Lördagens lätt-lätta landsvägscykel produceras av den taiwanesiska cykeljätten Giant och heter Liv Langma SL 0.

Langma SL 0 uppges väga in på strax över sex kilo jämnt: 6.05 i storlek Small. Det intressanta är att den lättaste cykeln som Giant producerat – ram plus gaffel ligger på uppgivna 1155 gram – inte är något konstprojekt som bäst gör sig ovanför manteln på den öppna spisen. Inte heller används komponenter i kategorin “stupid light” heller, utan det är rediga delar som pallar med (SRAM Red eTap 11-delat) och uppmuntrar ( i fallet den integrerade effektmätaren Quarq) till intensiv och ändamålsenlig träning. Eller bara kaffe-cruising. Vänder man på myntet så innebär detta också att det finns goda möjligheter för viktjagare att pressa grammen ännu mer…

Liv Langma SL 0
Liv Langma SL 0

Snabba specs:

  • Vikt: Giant uppger 6.050 gram i storlek 52 centimeter
  • Ram och gaffel: Advanced SL-Grade kolfiber med integrerad sadelmast, Advanced SL-Grade kolfibergaffel med styrrör i kolfiber – OverDrive 2
  • Växelgrupp: SRAM Red eTap 11-delad med Quarq DZero-effektmätare
  • Styre/styrstam/sadel/sadelmast: Giant Contact SLR Flux-stam, Giant Contact SLR-styre, Integrated Design Advanced Composite SL-sadelstolpe med Liv Contact SLR-sadel
  • Hjul: Giant:s egna hjul SLR-0 baserade på tekniskt innanmäte signerat DT Swiss

 

Helt enkelt en j-vligt kool hoj för alla och envar oavsett könstillhörighet. En annan reflektion är att den verkligen liknar de Mike Burrough:s designade kompakt-racers som han konstruerade för Giant och som stall ONCE med Il Magico och Laurent Jalabert i spetsen förde kampanj på i slutet av 90-talet…

Läs mer om Liv här

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.