Veckans gravelhoj – Rocky Mountain Solo Äventyr på kanadensiskt vis

15 Apr

Rocky Mountain. Ett cykelmärke som intimt är förknippad med kanadensisk vildmarkscykling av branschens första sponsrade vildpellar: ´Fro Riders. De vände upp och ned på vad som ansågs vara cykelbart på en hoj och verktyget de allt som oftast använde stavades RM Pipeline. En milstolpe i kategorin Freeride.

Rocky Mountain Solo  Fotograf: Margus Riga
Rocky Mountain Solo Fotograf: Margus Riga

Och nu har Rocky alltså sjösatt sin första gedigna mega-gravelhoj: 700c med en vettig bock. En cykel för de som väljer väg efter nyfikenhet och inte utifrån hårdvarumässig sympati. Alltså tufft, tekniskt och trevligt. Gärna med en Thermos med kaffe i styrväskan. Och cykeln som gör detta möjligt? Rocky Mountain Solo heter den och ser ut såhär:

Rocky Mountain Solo
Rocky Mountain Solo

Hårdvara? SRAM 1X Force, FSA Gossamer Pro-vevar med en 40-tändersklinga fastbultad. Ramen är konstruerad av 6061-aluminium och har ett koniskt styrrör, assymmetriska kedjestag utan möjligheter till att dra fast en framväxel. Bromsoken? Flat Mount. Framgaffeln är av kolfiber – notera antalet fästpunkter för väskor eller en ukelele – och tar nav i dimension 15 x 100 med genomgående axel. Baktill? 12 x 142 millimeter. Hjulstorlekar? Flera. Ramen accepterar upp till 700 x 40 eller 650b i upp till 2.2 tums bredd. Vevlager är av standard BB386 och ramen har intern vajerdragning och är förberedd för en partypost. En sänkstolpe alltså.

Rocky Mountain Solo 50
Rocky Mountain Solo 50

Kolla den här trevliga filmen med Sam Schultz på sin Solo. Inspirerande. Läs texten också. 

[vimeo 258209732 w=640 h=266]

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.