Campagnolo släpper 12-delad SuperRecord En kugg till tio år senare

7 Apr

Många i branschen väntade sig måhända att det skulle bli disruptorn SRAM som skulle lansera en kassett med ett dussin kugghjul, men icke. Istället är det folket i Vicenza och Campagnolo som går i bräschen för den första 12-växlade landsvägsgruppen. Vill du styra över 24 växlar (med tvenne kedjehjul fram) så behöver du ta ett stadigt grepp om plånboken. Super Record och Record är de komponentgrupper där tolvdelat först gör debut. De bägge kassetterna som görs tillgängliga har ett spann på 11-32 och 11-29.

Campagnolo12

 

Vad menas då med “en kugg till tio år senare”? Jo, det var 2009 som Campa som första tillverkare sjösatte den första 11-delade gruppen. Passande då att de nu tar klivet upp och växlar över till en tolfte kugg…

Läs mer på Campagnolo:s hemsida

När vi ändå är inne på Campa så kan vi skriva en rad om märkets skivbroms. Ja faktiskt. De har – lite halvt bortglömt av någon anledning – en fullt modern, elektriskt växlad och hydrauliskt skivbromsad gruppo på programmet. FlatMount och allt. Se nedan. Läs mer här

7498_z_pinza-h11-groupset

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.