Veckans gravelhoj – Trek Boone Uppdaterad CX-raket och grussläde

1 Apr

Amerikanska Trek har tidigare figurerat under rubriken Veckans gravelhoj – Checkpoint, Boone, Crocket, Domane et al – och nu är det dags igen. Trek:s kolfiberraket för sandfällor, hopphinder och maxad puls, Boone, har varsamt uppdaterats med kontemporär teknik. Geometrin är samma som den tidigare utgåvan, men plattformen har alltså friskats upp en smula. Skivbromsoken har gått från Post Mount till Flat Mount, bakhjulet fäster numer meddelst genomgående axel i dimension 142 x 12 och 100 x 12 fram. En stor nyhet är att man införlivat främre IsoSpeed för att matcha den bakre flexpunkten. Det ska bli intressant att se hur detta fungerar på cykelcross-scenen. Samma teknik finns hos Trek:s komfortracer Domane och ger där en markant och tydlig komfortökning. Ett kommande test lär ge svar vid hand.

För de som nyttjat Boone och dess märkessyskon med ram i aluminium Crockett för dammiga äventyr, så kan vi konstatera att de fortsätter vara ett naturligt och klokt val om färden går på grusiga vägar.

 

Trek Boone 7
Trek Boone 7 2018

 

Boone har uppdaterats med Flat Mount-fästen för skivbromsoken.
Boone har uppdaterats med Flat Mount-fästen för skivbromsoken.

 

Främre IsoSpeed, genomgående axel i dimension 100 x 12 och Flat Mount-ok - modernt och väldigt 2018.
Främre IsoSpeed, genomgående axel i dimension 100 x 12 och Flat Mount-ok – modernt och väldigt 2018.

 

SRAM:s Force CX1-lina finns representerad på många CX- och gravel-hojar för säsongen 2018.
SRAM:s Force 1-drivlina finns representerad på många CX- och gravel-hojar för säsongen 2018.

Läs mer på Trek:s svenska hemsida

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.