Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Randobloggen

Cockpit-pyssel

Vintern biter sig fortfarande fast och mitt cyklande har förpassats till källaren där jag kör Zwift och fixar med Salsan inför vårens och sommarens äventyr. Jag har blivit bekväm och har riktigt svårt att dra på mig hela vintercyklingsmunderingen och ta mig ut att cykla när det är så smidigt och lättillgängligt i Watopia. Ska försöka cykelpendla åtminstone en dag i kommande vecka men utöver det så blir det nog Zwift. Jag är sjukt trött på vintern och längtar verkligen efter våren nu.

Salsan förvandlas sakta men säkert till äventyrsmaskin och nu saknas i princip bara väskor, tubeless och en mindre klinga. Väskorna från Rockgeist sys i detta nu av Greg i North Carolina. Hoppas bara han hinner färdigt innan han drar ut på äventyr. Greg ska köra Arizona Trail Race, ett lopp som definitivt finns i mina drömmar. Ett lopp där man får bära cykeln genom Grand Canyon då man inte får cykla i nationalparken.

Min Salsa har fått belysning monterad. Jag satsar på ett MK 12 batterilyse från USE Exposure med upp till 36 timmars batteritid på svagaste läget. Förhoppningsvis kan jag få ut ungefär hälften av det på varje laddning. Planen är sedan att ladda via powerbank. Lyset monterade jag med ett fäste för styrstammen där man byter ut de två nedre skruvarna mot två lite längre och själva fästet. Blev riktigt bra och lampan kommer ur vägen på ett bra sätt.

DSC00062 DSC00065 DSC00067 DSC00066

Navigering kommer jag lösa med min Garmin Etrex 30 som även den är batteridriven med AA-lithiumbatterier. Jag brukar kunna köra två-tre dagar på ett par batterier så det behövs inte så många. GPSén monterade jag på ett Universal Computer Mount-fäste från Profile Design och sedan med ett Garminfäste som monteras med buntband.

DSC00069

Ringklocka har jag på nästan alla mina cyklar och favoriten kommer från Spurcycle. Blev en sådan även på den här och jag fäste den på ena tempopinnen, får prova lite om det blir bra men jag tror det kommer att funka.

DSC00071

Annons

Jag har även höjt upp armstöden till tempopinnarna med 10mm distanser för att kunna hålla i styret under armstöden. Det känns bra i källaren åtminstone och ska bli spännande att testa ute snart.

DSC00072 DSC00073

Utöver detta så blev det också ett litet kardborrehölster till Spot-sändaren. Trackern behöver ha fritt synfält till himlen och satelliterna så den kan inte packas ner i väskor eller fickor.

DSC00075

Tidigare har jag monterat den på sadelväskan med karbider och grövre gummiband men nu blir det en mindre sadelväska och sämre möjligheter att fästa på den. Amerikanska Bedrock Bags har en smart lösning med 3 olika remmar med kardborre för att kunna fästa trackern på cykeln. Det här gör dessutom att det blir enkelt att flytta den mellan cyklar och tryckningen till höghjulingsturen runt Vättern känns löst. Jag gjorde en liten film på min youtubekanal om hölstret som ni hittar nedan.

Tjis

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.